main logo
679

Un conducător de la FC Barcelona a încercat să mituiască un oficial UEFA

Un conducător de la FC Barcelona a încercat să mituiască un oficial oficial al UEFA pentru a facilita deschiderea unei investigaţii privind finanţele şi transferurile celor de la Paris Saint-Germain şi Manchester City, potrivit informaţiilor de pe site-ul The Athletic.

Un conducător de la FC Barcelona a încercat să mituiască un oficial UEFAFoto: twitter.com

Această poveste este relatată în cartea Barça: The Rise and Fall of the Club that Built Modern, scrisă de jurnalistul de la Financial Times Simon Kuper, care oferă o nouă analiză a situaţiei de criză în care s-a aflat Barcelona în ultimii ani ai mandatului lui Josep Maria Bartomeu în fruntea clubului, transmite Știri.md cu referire la ziare.com.

În cartea sa, Kuper susţine că oficialul UEFA a luat cina cu un omolog de la Barcelona în februarie 2020 şi că în timpul mesei oficialul catalan s-ar fi plâns de politica tolerantă a forului european în ceea ce priveşte fair-play-ul financiar în cazul Manchester City şi PSG, două cluburi. deţinute de fonduri sau persoane fizice legate de state naţionale.

Kuper scrie: "În cele din urmă, oficialul Barcei a întrebat: Este cineva în departamentul tău FFP (Fair-Play Financiar) pe care să-l plătim?”. Oficialul UEFA a înţeles că omologul său încerca să găsească pe cineva să mituiască în cadrul instanţei fotbalului european".

UEFA a declarat că organizaţia "nu ştia de o astfel de întâlnire sau cerere". Barcelona a fost contactată de The Athletic pentru a confirma dacă aceste afirmaţii sunt sau nu adevărate, dar clubul nu a răspuns.

Clubul, sub noul său preşedinte Laporta, optează pentru o abordare diferită marcată de revenirea vechilor glorii în organigramă, prin activarea mai multor „pârghii” economice menite să injecteze bani şi să finanţeze noi transferuri.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării