main logo
500

Polonia, prima calificare în optimile Cupei Mondiale după 1986

Polonia s-a calificat dramatic în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, grație rezultatului din meciul Arabia Saudită – Mexic.

Polonia, prima calificare în optimile Cupei Mondiale după 1986Foto: Profimedia

În ultima rundă din grupa C, Polonia a fost învinsă clar de Argentina, scor 2-0. Raportul șuturilor pe poartă a fost 13-0 pentru sud-americani, care au ratat mai multe ocazii clare de gol, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Tot în grupa C, Mexic a câștigat meciul cu Arabia Saudită, scor 2-1. La scorul de 2-0, mexicanii au ratat mai multe ocazii clare de gol.

Polonia și Mexic au încheiat la egalitate de puncte, patru, iar diferența pentru calificare s-a făcut la golaveraj: 2-2 Polonia, 2-3 Mexic. Meciul direct a fost încheiat nedecis, 0-0.

Polonia n-a mai reușit să iasă din grupele unei Cupe Mondiale din 1986, când s-a oprit în optimile de finală.

Pentru prima dată după 1978, Mexicul părăsește Cupa Mondială încă din faza grupelor.

Seară specială pentru portarul polonez Wojciech Szczesny (32 de ani, Juventus Torino), care a intrat în istoria Cupei Mondiale.

În minutul 39 al meciului Polonia - Argentina, Szczesny a apărat penalty-ul executat de către Leo Messi.

Wojciech Szczesny este al doilea portar din istoria Cupei Mondiale care apără un penalty pe care l-a provocat, după francezul Joel Bats în meciul cu Brazilia, din 1986.

Polonia va juca în optimile de finală ale Cupei Mondiale contra campioanei mondiale Franţa, câștigătoarea Grupa D, pe 4 decembrie (Al Thumama Stadium - Doha, 17:00).

Argentina, câștigătoarea grupei C, va înfrunta a doua clasată din Grupa D, Australia, pe 3 decembrie (Ahmad Bin Ali Stadium - Ar-Rayyan, 21:00).

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării