main logo
1297

Moldova a cucerit aurul la campionatul mondial de Taekwon-Do ITF

Performanță deosebită pentru sportivii moldoveni la Campionatul Mondial la Taekwon-Do ITF pentru Juniori şi Seniori care s-a desfășurat pe 26 iulie – 1 august 2022 în orașul Amsterdam, Olanda.

Moldova a cucerit aurul la campionatul mondial de Taekwon-Do ITF

O competiţie de prestigiu mondial care desemnează campionii mondiali la Taekwon-do pe anul 2022, transmite Știri.md cu referire la Zugo.md.

Evenimentul sportiv s-a bucurat de o prezenţă numeroasă. Republica Moldova a participat cu sportivi juniori şi seniori, la probele de tull, luptă, spargeri-forţă şi tehnici speciale, pe individual şi pe echipe.

În total Republica Moldova a fost reprezentată la eveniment de 16 sportivi printre care 3 antrenori.

Așadar, sportivul Culeac Victor a obținut locul 1 mondial lupte la categoria 76 kg adulți iar Chirinciuc Sergiu, locul 1 la proba spargeri pentru juniori.

Sportivii moldoveni care practică Taekwon-do ITF s-au pregătit intens alături de antrenorii lotului, Spătaru Iurie, Culeac Victor si Spătaru Dan, pentru participarea la acest campionat, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

În urma celor 7 zile de competiţie, sportivii moldoveni şi-au păstrat o poziţie fruntaşă, în final obținând două medalii de aur la probele individuale și un loc întâi la probele de echipă.

Pe lângă aceste rezultate excepționale, sportivul Varvariuc Vasile a ocupat locul 2 lupte – 60 kg (juniori); Tuşca Dragoş – locul 3 compartimentul tehnic TULL – 2; Leu Vladislav – locul 3 compartimentul tehnic TULL – 1.

La fel, la probele de echipă, juniorii băieți au obținut locul 1 la compartimentul spargeri Kiok-pa (distrugerea obiectelor prin spargere) și locul 3 – compartimentul lupte (sparring) iar echipa de seniori s-a clasat pe locul 3 compartimentul spargeri Kiok-pa.

În total, sportivii moldoveni s-au întors în țară cu un total de 9 medalii de aur, o medalie de argint și 23 medalii de bronz.

Cei care ne duc faima țării în lume sunt:

Lotul de juniori echipe: Ţuşca Dragos, Leu Vladimir, Sofroni Alex, Chirinciuc Sergiu, Varvariuc Vasile, Magalu Dan, Varvariuc Valeriu, Romaniuc Nichita.

Lotul de adulți echipe: Culeac Victor, Cotoman Petru, Cupcea Alexandru, Spătaru Dan si Bivol Cătălin.

Antrenorii lotului sunt Spătaru Iurie, Culeac Victor și Spătaru Dan.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării