main logo
567

Macron a lăsat summitul de la Bruxelles pentru semifinala Franței din Qatar

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, va încuraja din tribună echipa națională a Franței care va juca în această seară cu Maroc, în semifinala Cupei Mondiale. Președintele francez va absenta la summitul care se desfășoară la Bruxelles, iar cancelarul german, Olaf Scholz, îi va ține locul, informează Agerpres care citează AFP.

Macron a lăsat summitul de la Bruxelles pentru semifinala Franței

Macron va merge miercuri în Qatar pentru a asista la meciul Franţa-Maroc, după care va zbura spre Bruxelles în cursul nopţii pentru a participa la Consiliul European de joi, a precizat Palatul Elysée, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

"Gestul de a-şi ţine locul reciproc în caz de absenţă este o practică a parteneriatului franco-german şi dovedeşte apropierea şi încrederea între cele două ţări", a declarat pentru AFP preşedinţia franceză.

Decizia nu este una lipsită de importanţă într-un context în care tandemul franco-german a afişat dezacorduri în numeroase dosare în ultimele săptămâni, ducând până la decizia de amânare, probabil pentru luna ianuarie, a consiliului de miniştri reunit, prevăzut iniţial în octombrie.

Între timp, Emmanuel Macron şi Olaf Scholz au avut o întâlnire pentru a încerca să relanseze relaţiile între ţările lor, motorul de până acum al Uniunii Europene.

În pofida absenţei de la summitul cu ASEAN, "ambiţia preşedintelui pentru relaţiile cu Asia de Sus-Est şi Indo-Pacific în general rămâne neschimbată", a dat asigurări adminstraţia sa.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării