main logo
2568

Golul marcat de Messi a intrat în istoria Cupei Mondiale: Reacția mamei

Golul marcat de Lionel Messi din penalty împotriva Franței a intrat în istoria Cupei Mondiale, precizează The Athletic.

Golul marcat de Messi a intrat în istoria Cupei Mondiale: Reacția mamei

Messi, în vârstă de 35 de ani, a devenit primul jucător din istorie care a marcat în faza grupelor, în optimi, în sferturi, în semifinale și în finală în aceeași ediție a unei Cupe Mondiale, transmite Știri.md cu referire la aktual24.ro.

La finalul meciului, mama sa a intrat pe teren sa îl îmbrățișeze. Messi participă la a cincea sa Cupă Mondială și a câștigat turneul pentru prima dată, după ce în 2014 a pierdut finala cu 1-0 în fața Germaniei.

Totuși, Messi nu este primul jucător care marchează în fiecare rundă a turneului. Marele brazilian Jairzinho a marcat în fiecare rundă a Cupei Mondiale din 1970 – deși la turneu au participat doar 16 națiuni, ceea ce a însemnat că nu a existat o rundă de 16.

Alcides Ghiggia din Uruguay a marcat, de asemenea, în fiecare rundă a Cupei Mondiale din 1950. Dar pe atunci existau doar 13 echipe, turneul fiind format din două faze de grupe. În total, Messi a marcat 13 goluri în 26 de meciuri la Cupa Mondială.

Precedentul său record la un turneu a fost de patru goluri, pe care l-a realizat în timpul parcursului Argentinei până în finala turneului din 2014 din Brazilia. Dar el a atins noi culmi în Qatar.

A marcat de două ori în faza grupelor – împotriva Arabiei Saudite și Mexicului – înainte de a înscrie în optimi de finală împotriva Australiei, în sferturile de finală împotriva Olandei, în semifinala împotriva Croației și acum în finală împotriva Franței.

O singură echipă a reușit să-l împiedice pe Messi să marcheze: Polonia, în timpul fazei grupelor. Messi a ratat un penalty în acel meci.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării