main logo
720

Familia fundașului Zimbru nu-l poate transporta la tratament în Olanda

Situația medicală a jucătorului olandez al echipei Zimbru Chișinău este în continuare gravă. Între timp, au apărut noi complicații în acest caz.

Familia fundașului Zimbru nu-l poate transporta la tratament în OlandaFoto: replicamedia.md

Mai multe publicații olandeze scriu că familia fundașului își dorește să-l transporte în Olanda unde va beneficia de un tratament mai bun, însă nu poate, transmite Știri.md cu referire la replicamedia.md.

Asta pentru că jucătorul nu dispune de o asigurare olandeză și niciun spital din Țările de Jos nu dorește să-l primească.

„Suntem mulțumiți de grija care i se oferă în spitalul din Moldova, însă nivelul de îngrijire medicală în Olanda este mai ridicat”, a declarat Joey van Iperen pentru publicația Nhniews.nl. Familia jucătorului spune că Zimbru s-a oferit să achite transportul și tratamentul jucătorului, însă deocamdată, niciun spital din Olanda nu este pregătit să-l primească din cauza lipsei asigurării medicale.

Potrivit sursei, planul familiei era ca Donny să fie transferat joi în Olanda. Totul a fost pregătit din timp: o ambulanță urma să-l transporte la aeroport unde să fie preluat de un avion special. „Ceea ce ne trebuia mai departe, un spital care să ne preia și o ambulanță de la Schiphol (Aeroportul din Amsterdam not. red.)”.

Acum, familia însă a intrat în blocaj, de vreme ce niciun spital nu poate să-l primească. Chiar dacă are cetățenie olandezp, Donny are contract în Republica Moldova și este dependent de îngrijirile medicale din această țară, mai scrie publicația.

„Am sunat la o mulțime de spitale, dar nimeni nu poate face nimic pentru noi. Am apelat și la autoritățile olandeze în baza unei polițe de care dispune Donny, însă fără succes. Nimeni nu știe ce trebuie să facem”, a mai declarat Joey van Iperen.

Acum, familia a apelat la sindicatul fotbaliștilor olandezi, VVCS și la cel internațional FIFpro care au promis că vor căuta o soluție. „Nu-mi doresc decât ce e mai bine pentru fratele meu”, a încheiat Joey.

Sâmbătă, 6 august, fundașul clubului Zimbru, Donny van Iperen a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost lovit cu umărul în cap de către portarul formației tiraspolene Dinamo-Auto în minutul 11 al meciului dintre Dinamo-Auto și Zimbru, din etapa doua a campionatului Republicii Moldova.

A doua zi, clubul a anunțat o ameliorare a stării sale, însă ulterior evoluția a fost una stabilă grea și medicii se luptă acum pentru viața sa.

În acest context, clubul de fotbal Zimbru Chișinău a făcut un apel public suporterilor săi să vină la stadion sau să cumpere online bilete pentru următorul meci de pe teren propriu de sâmbătă, 13 august cu FC Bălți, iar toți banii adunați vor fi donați familiei lui Danny Van Iperen pentru tratamentul său.

Biletele online sunt deja în vânzare pe site-ul iTicket.md. Fundașul central olandez Donny van Iperen, în vârstă de 27 de ani, a fost transferat de Zimbru în această vară. El a fost integralist la debut, în 1-1 cu campioana Sheriff Tiraspol din prima etapă a Super Ligii.

Van Iperen a mai evoluat la AZ Alkmaar II, SC Cambuur II, SC Telstar și Go Ahead Eagles în țara natală (la Telstar și Go Ahead Eagles în liga a doua, Eerste Divisie), iar în ultimele două sezoane a jucat în Grecia, la Karaiskakis, în divizia secundă elenă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării