main logo
392

Campionatul Mondial: Spania a terminat la egalitate cu Germania

Selecționatele Spaniei şi Germaniei au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), duminică seara, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, într-un meci din Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Campionatul Mondial: Spania a terminat la egalitate cu GermaniaFoto: Reuters

Rezultat echitabil între cele două foste campioane mondiale, după golurile marcate de Alvaro Morata (62), respectiv Niclas Fuellkrug (83). Cele două formaţii veneau după debuturi complet diferite, transmite Știri.md cu referire la moldpres.md.

Spania, care câștigase cu 7-0 în fața Costa Ricăi, a început în forță şi a avut o mare ocazie de gol în min. 7, când Olmo a şutat din marginea careului, dar Neuer a respins salvator în transversală. Jordi Alba a avut şi el un șut (22), la colțul scurt, însă a ratat ținta.

Învinsă surprinzător de Japonia (1-2) în meciul său de debut în Qatar, Germania și-a creat prima oportunitate în min. 25, când Gnabry a tras din marginea careului, dar pe lângă poartă.

''La Roja'' a mai avut două oportunități în prima repriză, dar de fiecare dată Ferran Torres a fost blocat, prima oară de Raum (27), iar apoi de Musiala (36).

Germania, cvadruplă campioană mondială (1954, 1974, 1990, 2014), a reușit să înscrie în min. 40, prin Rudiger, din centrarea lui Kimmich, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Tot Rudiger a semnat o altă ocazie a Mannschaft-ului (45), cu un șut din unghi, reținut în doi timpi de Simon.

Și repriza secundă a fost un joc tactic, în care fiecare echipă a căutat să exploateze eventualele puncte slabe ale adversarei.

Campioana mondială din 2010 a marcat prima, în min. 62, prin Morata, la mai puțin de zece minute de la intrarea sa, cu o reluare din 6 metri la colţul scurt, la centrarea lui Jordi Alba. Asensio a trecut pe lângă golul desprinderii (65), șutând peste de la 17 metri.

Germania s-a aruncat apoi în atac cu toate forțele şi a creat pericol în min. 73, când Fuellkrug a fost aproape să reia din 6 metri la centrarea lui Musiala. Câteva secunde mai târziu, Musiala a fost găsit bine de Sane în careu, dar a șutat în Unai Simon (73).

Echipa lui Hansi Flick a reușit egalarea în min. 83, prin Fuellkrug, cu un șut din careu, după o minge pasată de Musiala.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării