main logo
24496

Un moldovean cu afacere de sute de milioane în SUA a revenit în țară

Când el era adolescent, familia lui a emigrat peste ocean. Astăzi, Nick Darman este fondatorul unei companii cu oficii în Statele Unite, Jamaica și Republica Moldova și cu un venit anual de sute de milioane.

Un moldovean cu afacere de sute de milioane în SUA a revenit în țarăFoto: captură video

În noua ediție a emisiunii „Cealaltă Basarabie” de la Jurnal TV aflăm cum a reușit un moldovean să-și construiască o afacere de top în State, după ce criterii sunt selectați angajații, dar și de ce a decis să deschidă un oficiu în țara din care a plecat, transmite Știri.md.

Din 1996, Nick Darman este stabilit în America. În prezent deține o companie care a reușit să se impună pe piața internațională.

Acum câțiva ani a decis să deschidă un oficiu și în Moldova. Așa a descoperit cum s-a schimbat țara din care a plecat acum 26 de ani.

Crede că există loc de dezvoltare în Republica Moldova pentru companiile internaționale, dar ca acest lucru să se întâmple eficient pentru ambele părți, este nevoie ca în țara noastră să se construiască un sistem de afaceri coerent.

În anii 90, părinții lui Nick au decis să emigreze în SUA, iar moldoveanul a trebuit să-și schimbe nu doar țara, dar și întreaga viață.

Odată ajuns peste ocean, a descoperit America din multe puncte de vedere.

Când a plecat din Moldova nu s-a gândit ce-i va rezerva viitorul și că va ajunge să dețină o companie cu cifre de afaceri grandioase. După ce a absolvit liceul, tânărul a mers la studii superioare într-un alt stat din America.

Acum mai bine de 5 ani, din dorința de a-și eficientiza propria companie americană, Nick Darman a conceput un soft pentru a ajuta firmele de logistică și transport să digitalizeze procesul expedierii, gestionării flotei și al contabilității.

A durat 25 de ani până a revenit pentru prima dată în Moldova, însă a continuat să vorbească limba română.

Nick se numără printre conaționalii care vor să ofere șanse țării din care au plecat, să creeze parteneriate de afaceri și de conlucrare cu cei care au mai rămas acasă. Caută posibilități să-și clădească o parte din afacere în Moldova, însă pentru ca această legătură să fie de lungă durată are nevoie de câțiva piloni.

Deși viața l-a dus departe de Moldova, Nick Darman a luat cu el valori care l-au ghidat spre succes și care-n timp s-au adeverit a fi lucruri esențiale pentru a construi relații și afaceri.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării