main logo
3018

Sunt sau nu fericiți moldovenii care aleg să o ia de la capăt peste hotare

Pentru a avea o viață mai bună și a le asigura un viitor prosper copiilor lor, unii moldoveni aleg să plece peste hotare și să o ia de la capăt acolo. Nu întotdeauna însă este ușor.

Sunt sau nu fericiți moldovenii ce aleg să o ia de la capăt peste hotareFoto: noi.md

Mulți revin în țară, fiind mistuiți de dor și confruntându-se cu probleme, iar alții continuă să se sacrifice de dragul unui venit mai mare și rămân acolo, făcînd poate ceea ce nu le place, transmite Știri.md cu referire la noi.md.

De ce aleg, totuși, unii cetățeni ai țării noastre, să se despartă de R. Moldova și dacă se simt cu adevărat bine acolo unde pleacă, l-am întrebat și pe protagonistul din această săptămână a proiectului „Nicăieri nu-i ca acasă”, Eugen Chiriac, care a fost plecat timp de trei ani în SUA, dar a revenit cu drag, pentru că a înțeles că doar acasă pooate deveni ceea la ce visează.

„Eu cred că noi din start căutăm ceva mai ușor.

Când auzim de la cineva că peste hotare e mai bine, se câștigă bani mai ușor, evident că moldoveanul când dă de greutăți aici, alege să-și ia bagajele și să plece peste hotare. Cei care ajung peste hotare și lucrează intelectual sunt bineveniți, eu îi respect pentru asta.

Pei care lucrează fizic eu sunt supărat, pentru că au capacități și în loc să dezvolte ceva intelectual, ei pleacă peste hotare și muncesc fizic doar pentru a câștiga bani.

După o perioadă oarecare ei obosesc, se plictisesc și vor în Moldova. Venind în RM, iar dau de greutăți și din nou fug peste hotare. Doar pentru că ei caută ceva mai ușor”, spune Eugen Chiriac.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării