main logo
1309

Sluțki cere Rosselhoznadzor să elimine întreg embargoul pentru Moldova

Președintele Comitetului pentru relații internaționale al Dumei de Stat, Leonid Sluțki, a declarat că va face apel la Rosselhoznadzor cu o propunere de eliminare a tuturor restricțiilor privind livrarea de produse agricole în Rusia din Moldova.

Sluțki cere Rosselhoznadzor să elimine întreg embargoul pentru MoldovaFoto: Profimedia

„Acest lucru nu este pentru actuala conducere din Chișinău, dar este pentru poporul Moldovei, care muncește și produce roadă minunată”, a anunțat Sluțki, pentru RIA Novosti, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„În urma întrevederilor cu reprezentanţii partidului Șor, am decis să să fac apel la Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară și Fitosanitară a Federației Ruse (Rosselkhoznadzor), cu propunerea de a scoate toate restricțiile legate de livrarea fructelor și legumelor în Rusia din Republica Moldova.

Aceste restricții fitosanitare trebuie scoase, pentru că produsele sunt de calitate înaltă și fără nici o îndoială, în Rosselkhoznadzor, după efectuarea evaluărilor de specialitate corespunzătoare, vor fi de acord cu concluziile noastre.

Trebuie de înțeles, că acest pas se face pentru consolidarea relaţiilor între ţările noastre, între popoarele noastre. Din punct de vedere cultural, noi suntem condamnați la relații bune de vecinătate.

Această decizie nu este o înclinare din cap sau vreun avans către Chișinău, care duce o politică anti rusă frenetică, nu este pentru actuala conducere a Moldovei. Aceasta este pentru poporul frățesc al Moldovei, care muncesc și produc roadă minunată.

Recent, a fost luată decizia de eliminare a restricțiilor pentru produsele originare din raionul Orhei.

În cazul dat, vorbim de Moldova, în general. Sunt sigur că propunerea noastră o să fie acceptată.

Întrebările legate de furnizarea fructelor și legumelor nu sunt ultimele, puse în discuție și care urmează a fi soluționate. Între țările noastre trebuie să fie о interacțiune economică normală, care sunt fundamentul pentru dezvoltarea „sănătoasă” a relațiilor interstatale”, a menționat Leonid Sluțki.

Rusia va relua de mâine, 2 decembrie, livrările de fructe și legume din Moldova de la 20 de întreprinderi. Potrivit unui comunicat al Rosselkhoznadzor, decizia a fost luată în urma unei analize a produselor care vin în Rusia de la întreprinderile moldovenești, în raport cu care au fost anulate restricțiile temporare.

Alți patru producători agricoli din Orhei au primit undă verde, pentru a-și vinde fructele și legumele pe piața rusească. Este vorba despre SRL AGRO-DENISIMUS, SRL LAURAGRO, SRL ODL–AGRO și GT JOSAN MAXIM ANDREI. Decizia vine ca urmare a discuțiilor purtate de Ilan Șor cu factorii de decizie de la Moscova.

Producătorii agricoli din Orhei au primit undă verde, pentru a-și vinde fructele și legumele pe piața rusească. Anunțul a fost făcut în această dimineață, pe site-ul Rosselhozdnadzor, care precizează că exporturile pot fi reluate chiar de astăzi. Decizia vine ca urmare a discuțiilor purtate de Ilan Șor cu factorii de decizie de la Moscova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării