main logo
1178

Rezoluție în CMC: Federația Rusă, stat care finanțează terorismul

Mai mulți consilieri municipali au aprobat o rezoluție prin care recunosc Federația Rusă drept stat care finanțează terorismul.

Rezoluție în CMC: Federația Rusă, stat care finanțează terorismul

Potrivit textului rezoluției, consilierii condamnă războiul de agresiune ilegal și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, transmite Știri.md.

„Reafirmăm solidaritatea de neclintit cu poporul ucrainean, care a continuat să dea dovadă de un curaj și o reziliență remarcabilă în fața amenințărilor și atacurilor neîncetate, începând cu 24 februarie 2022 și în ultimele nouă luni de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, război care va distruge totodată perspectivele unui viitor sigur și prosper pentru poporul rus. Noi, consilierii din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, reafirmăm sprijinul nostru pentru poporul ucrainean, care apără cu arma în mână libertatea și pacea pe continentul european”, se mai arată în textul rezoluției. 

Declarația a fost semnată de 25 de consilieri municipali din cei prezenți la ședința CMC din 22 noiembrie, aceștia fiind: Cebanu Ion, Herța Veronica, Lungu Mariana (PL); Năstase Andrei, Verbițchii Ruslan, Gaidău Ina, Rotari Sergiu, Duca Zinaida, Țurcan Ilie, Macovei Ion, Rusu Aurel, Tesa Iurie (PPDA); Cojuhari Roman, Popa Zinaida, Ivanov Dumitru, Bîndiu Ion, Umaneț Anatolie (PAS); Pântea Corneliu (PUN); Mîndru Victor (PSDEM); Nedelea Veaceslav, Tîșcul Ala, Cebotari Valentin, Mandatii Aliona, Bunescu Victor, Jitari Cristina (consilieri neafiliați politic).

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării