main logo
6363

Promo-LEX: În stânga Nistrului sunt tentative de înrolare forțată

„Fenomenul de răpiri se perpetuează în stânga Nistrului”, iar tinerii liceeni cu vârstele de sub 18 ani sunt înrolați contra voinței lor.

Promo-LEX: În stânga Nistrului sunt tentative de înrolare forțată

Despre aceasta a declarat avocatul Asociației Promo-LEX Pavel Cazacu, în cadrul emisiunii „În Context”, transmite Știri.md.

„Se înregistrează aceste tentative de racolare sau de înrolare forțată în armata transnistreană. Mai mult decât atât, primesc de la vârsta de 15-16 ani, administrația școlilor în continuare trimite citații sau somații pentru a transmite lista cu elevi care au o anumită vârstă și care pot fi ulterior înrolați”, a declarat avocatul.

Totodată, Cazacu a menționat că atât Promo-LEX, cât și Oficiul Avocatului Poporului cunosc cazuri concrete care au atras atenția Comitetului de miniștri.

„Noi în continuare reprezentăm acești reclamanți. Este în interesul tuturor ca aceste hotărâri să fie executate, iar aceste probleme cu care se confruntă în continuare, chiar dacă, după cum spuneam, nu este o amploare atât de mare a fenomenelor de încălcare a drepturilor omului în privința școlilor. Sunt probleme care rămân în continuare, precum citațiile sau aceste somații, infrastructura precară a sediilor școlilor. Sunt probleme care trebuie să fie abordate și trebuie să fie luate în considerare când se discută, dacă le comparăm pe cele actuale cu cele de la începutul anilor 2000”, a mai declarat Cazacu.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării