main logo
1084

Procuror: Bunicul care și-ar fi violat nepoata, riscă detenție pe viață

Se decide soarta bunicului care și-ar fi violat nepoata. Miercuri, 10 august, magistrații Curții de Apel au examinat recursul avocaților în legătură cu anularea măsurii de arest preventiv în privința acestuia.

Procuror: Bunicul care și-ar fi violat nepoata, riscă detenție pe viațăFoto: TV8

Procurorii cer menținerea Judecătoriei Anenii Noi care a decis plasarea bănuitului în arest preventiv pentru 30 de zile. Potrivit procurorului de caz, Dorel Zatic, dacă suspectul va fi eliberat, există riscul distrugerii probelor, dar și comiterii unor noi infracțiuni, transmite Știri.md cu referire la TV8.

„Persistă riscurile care au stat la baza aplicării măsurii preventive și anume riscul de a se eschiva de la prezentarea în fața organelor de urmărire penală, credem că se poate eschiva.

 De asemenea, există riscul de comitere de noi infracțiuni ori învinuitul cu aproximativ 3-4 luni în urmă, s-a eliberat din locurile de detenție. Persistă riscul de a distruge probele, cum ar fi audierea martorilor care nu toți au fost audiați, inclusiv cei care au fost audiați, pot să-și schimbe declarațiile dacă învinuitul se va afla în libertate”, a declarat Zatic, pentru TV8.

„După înaintarea învinuirii, bănuitul a declarat că recunoaște parțial vina, însă careva declarații nu a făcut”, a subliniat procurorul.

Cât despre rapoartele de expertiză, Dorel Zatic a spus că: „Am primit unul, dar nu vă putem divulga conținutul acestuia, fiindcă urmărirea penală încă continuă”.

De cealaltă parte, avocata învinuitului a refuzat să ne ofere informații.

„Nu fac niciun comentariu, nu pot să vă spun la moment absolut nimic. Vom aștepta decizia”, a spus aceasta.

Pentru fapta pe care ar fi comis-o, bărbatul riscă închisoare de la 10 la 20 de ani sau detenție pe viață.

Cazul s-a produs la data de 31 iulie într-o localitate a raionului Anenii Noi. Un bărbat de 44 de ani şi-ar fi violat nepoata de 1 an şi 7 luni. Mama micuţei a anunţat poliţia şi a povestit că şi-a lăsat copilul în grija bunelului pentru câteva ore. Atunci, fetiţa a fost transportată la Spitalul Raional Anenii Noi, unde a fost examinată de medici. Ulterior, mama copilei a refuzat să o interneze în spital.

Primarul satului în care s-ar fi întâmplat tragedia ne-a spus că bărbatul revenise de trei luni din detenţie, ispăşindu-şi pedeapsa pentru că şi-a înjunghiat o rudă. În prezent, suspectul este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.  Dacă i se va dovedi vinovăţia, bărbatul riscă să-şi petreacă restul vieţii după gratii. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării