main logo
565

Primăria din Bălți vrea să consolideze relația dintre diasporă și APL

Consiliul municipal Bălți și Asociația Obștească „DIASPORA-GET ADAPTABLE” vor să consolideze relația dintre societatea civilă din diasporă și administrația publică locală. Un acord în acest sens a fost aprobat astăzi cu votul a 34 de consilieri municipali din Bălți.

Primăria din Bălți vrea să consolideze relația dintre diasporă și APLFoto: nordnews.md

Nicolai Grigorișin crede că odată cu implementarea Acordului, municipiul Bălți va deveni mai atractiv pentru toți cetățenii R. Moldova, indiferent dacă se află în țară sau peste hotarele ei, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

„Am încheiat un acord cu această organizație pentru a putea pregăti/elabora careva proiecte, de a ne putea mișca în tandem în direcția atragerii și returnării concetățenilor noștri în orașul nostru. Sunt sigur că acest proiect va funcționa, iar noi vom deveni mai atractivi pentru toți oamenii care vor să trăiască în țara noastră, în orașul nostru”, a declarat Nicolai Grigorișin, primar de Bălți.

Potrivit documentului, prin încheierea Acordului, cele două părți vor conlucra în vederea promovării Bunei Guvernanțe și proceselor democratice, drepturilor omului, drepturilor social-economice și culturale ale comunității, protecției mediului precum și a consolidării relațiilor dintre societatea civilă din diasporă și administrația publică locală din Bălți.

Acordul va fi semnat pe o perioadă de trei ani și are următoarele direcții de activitate:

  • organizarea evenimentelor publice, a campaniilor de educare civică și a altor activități de dezvoltare a comunității;
  • elaborarea și implementarea programelor și proiectelor de dezvoltare locală/ regională în domeniul antreprenorial, ecologic și alte domenii de interes comun;
  • facilitarea implicării diasporei în viața comunității;
  • creșterea implicării civice în procesul decizional, inclusiv a diasporei;
  • instruirea funcționarilor și a altor participanți la programe și proiecte ce țin de Buna Guvernanță, procesele democratice, drepturile omului și monitorizarea APL;
  • organizarea schimburilor de experiență pentru participanții la proiecte, programe, activități și evenimente ce reies din Acordul de colaborare
  • organizarea instruirilor și schimburi de experiență între diasporă și comunitatea locală, în domeniul antreprenorial;
  • realizarea studiilor în domenii ca: adaptabilitatea diasporei la piața muncii de peste hotare; calitatea vieții diasporei; păstrarea valorilor tradiționale în condițiile culturale străine.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării