main logo
319

Pilotarea Sistemului Informațional Judiciar a fost extinsă cu încă un an

Perioada de pilotare a Sistemului Informațional Judiciar (SIJ) a fost extinsă până în data de 31 decembrie 2023. O decizie în acest sens a fost luată de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Pilotarea Sistemului Informațional Judiciar a fost extinsă cu încă un anFoto: bizlaw.md

Autoritățile spun că procedura de pilotare a Sistemului Informațional Judiciar nu a fost finalizată, iar în vederea asigurării îmbunătățirii funcționalităților dezvoltate este necesară prelungirea perioadei inițial stabilite, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md.

Totodată, în decizia CSM se spune că este primordială și soluționarea tuturor deficiențelor tehnice care apar în perioada utilizării versiunii 5.0 a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD), prin definitivarea actualizării aplicației e-Dosar Judiciar și continuarea desfășurării seminarelor de instruire destinate angajaților instanțelor judecătorești în utilizarea Sistemului Informațional Judiciar.

SIJ constă din următoarele componente:

- Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD);

- Soluția informatică e-Dosar (SI e-DJ);

- Portalul Național al Instanțelor de Judecată (PNIJ);

- Soluția informatică a ședințelor de judecată (SlaS).

Inițial, CSM a desemnat trei instanțe-pilot pentru testarea noului PIGD, la sfârșitul anului 2018. Este vorba despre Judecătoria Orhei, Judecătoria Comrat și Curtea de Apel Comrat. 

Ulterior, instanța din Orhei a fost substituită cu Judecătoria Cimișlia, iar perioada de pilotare a fost extinsă.

Totodată, în calitate de instanțe-pilot suplimentare în vederea testării Sistemului Informațional Judiciar au fost desemnate Curtea de Apel Bălți, Curtea de Apel Cahul, Judecătoria Bălți, Judecătoria Drochia, Judecătoria Edineț, Judecătoria Soroca, Judecătoria Cahul.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării