main logo
771

Patru persoane, în judecată: Cum au intrat ilegal în posesia unui apartament

Procurorii PCCOCS, împreună cu ofițerii INI și DGUP, au finalizat urmărirea penală în privința a patru persoane, învinuite de obținerea prin înșelăciune a unui apartament din Chișinău, cu o valoare de peste 800.000 de lei.

Patru persoane, în judecată: Cum au intrat în posesia unui apartamentFoto: Imagine simbol

Este vorba despre trei femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 37 și 67 de ani. Potrivit informațiilor, femeia de 67 de ani, cu dublă cetățenie (MD/RU), avea rolul de organizator și beneficiar al escrocheriei, transmite Știri.md.

Aceasta o cunoștea pe victimă din perioada în care tatăl ei avea o relația de concubinaj cu proprietara apartamentului. Unicul moștenitor legal era nepotul victimei, care însă își ispășea pedeapsa în închisoare pentru o infracțiune.

"Cu ceva timp înainte de decesul proprietarei în primăvara lui 2021, femeia cu rol de organizator, care periodic o vizita, a intrat în posesia actelor de identitate ale acesteia și le-a tăinuit. Astfel, proprietara a fost în imposibilitate să demareze procedurile de perfectare a testamentului de moștenitor pentru nepot.

În schimb, la două luni de la decesul proprietarei, femeia cu rol de organizator al acestei escrocherii i-a convins pe ceilalți trei învinuiți să accepte calitatea de martori ai scrierii testamentului din numele proprietarei, cu o dată anterioară decesului ei, dar cu semnătura imitată a acesteia. Testamentul deci a fost scris în beneficiul principalei învinuite și a fost prezentat la notar, unde în baza declarațiilor false ale martorilor indicați în act, principala învinuită a devenit proprietară a apartamentului, prin înșelăciune", comunică Procuratura Generală.

La solicitarea procurorilor, asupra apartamentului și conturilor bancare ale învinuitei a fost aplicat sechestru. Potrivit legii, escrocheria comisă în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoare de la șapte la 10 ani.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării