main logo
1123

O moldoveancă și-a deschis în SUA un salon de rochii de mireasă

Era anul 2017, iar în Las Vegas se desfășura cea mai mare expoziție de rochii de mireasă. Printre brandurile internaționale și cu nume răsunătoare la această expoziție participa și o moldoveancă.

O moldoveancă și-a deschis în SUA un salon de rochii de mireasăFoto: Captură video

Irina Ciobanu avea doar patru rochii de mireasă, însă a reușit să-i uimească pe cei prezenți. La scurt timp creațiile confecționate de ea au ajuns să fie purtate la concursuri de frumusețe, dar și de sute de mirese la cel mai important eveniment din viața lor, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Pasiunea pentru cusut Irina a moștenit-o de la bunicile ei. De mică s-a împrietenit cu acul, ața și stofa. Din ele își crea ținute pentru păpuși și abia aștepta să facă rost de alte materiale din care să poată confecționa rochii. Atunci când a trebuit să aleagă ce meserie va urma, nu ezitat nicio clipă și a mers la studii în domeniul modei. 

A dedicat 12 ani pentru a învăța ce presupune această lume și care sunt secretele ei. În cele din urmă a ajuns să aibă o fabrică la Strășeni, împreună cu soțul său și un partener.

Deși activau în Moldova, Irina împreună cu soțul ei și cei doi copii își doreau să ajungă peste ocean. Au încercat mai multe modalități și nu au reușit. Apoi au decis să aplice la loterie.

Peste câțiva ani au fost anunțați că au reușit să obțină viza la care visau atât de mult.

Au început pregătirile pentru migrarea peste ocean, iar pe măsură ce ziua de plecare se apropia, au decis să-i anunțe și pe cei dragi. Își doreau să ajungă în SUA, însă despărțirea de cei dragi a fost foarte dureroasă.

În 2011 și-au strâns toate lucrurile agonisite în Moldova în patru valize și au zburat peste ocean. Știau că își încep viața de la zero într-o țară în care trebuiau să-și construiască viitorul lor, dar și al copiilor. 

Au început să muncească la joburi diferite de cele de acasă, iar entuziasmul și credința că vor reuși le-au dat puteri și răbdare să reziste în fața greutăților.

S-au mutat în statul Virginia, unde în sfârșit și-a găsit un post de muncă într-un atelier de croitorie. A muncit o perioadă acolo, iar apoi s-a angajat într-un alt atelier unde avea grijă să execute lucrarea în totalitate. Își dorea să muncească în acest loc și abia aștepta să afle dacă îi pot oferi un post de lucru.

A decis să-și lase creațiile la vitrină și să aștepte un semn de la potențialii clienți.

Irina a rămas impresionată de cât de mult a apreciat prima sa clientă rezultatul muncii ei. Deși nu a fost o lucrare complicată, faptul că cineva i-a oferit încredere i-a dat aripi.

În 2015 și-au realizat una dintre cele mai importante dorințe. Și-au cumpărat o casă, iar Irina a ținut neapărat ca locuința să respecte câteva detalii. Și-a dorit să aibă locul său de creație în casă, un spațiu în care clientele care-i pășesc pragul să se simtă libere și încrezătoare, iar ea să transforme visurile lor în rochii de mireasă excepționale.

Nu este ușor să creeze haine pentru unul dintre cele mai importante evenimente din viața clienților săi, însă moldoveanca spune că fiecare lucrare îi dă energie și mult entuziasm.

Irina a muncit în mai multe ateliere, iar o perioadă a creat rochii de mireasă pentru femei cu mărimi mari. A experimentat și a încercat să cunoască toate detaliile din acest domeniu, iar pentru descoperiri și schimb de experiență participa la diferite evenimente tematice. Așa a ajuns să participe la fashion show.

O dată pe an sau la câțiva ani, Irina participă la astfel de evenimente. Sunt locuri în care se adună cei mai buni din domeniu.

Deși și-a spus că nu va mai participa și va face o pauză, totuși, în această iarnă moldoveanca și-a prezentat lucrările la cel mai recent fashion show. La acest eveniment și-a invitat miresele alături de care a lucrat.

Sunt 11 ani de când au plecat din Moldova. Au trecut prin multe încercări, și-au depășit limitele și au găsit calea spre siguranță, dezvoltare și fericire. Pentru familia Irinei totul a fost nou, de la țară și mentalitate, până la limba vorbită și stilul de viață. Chiar dacă sunt de peste un deceniu în SUA, au insistat să vorbească acasă limba română.

O dată la trei ani își strâng bagajul și revin în Moldova.

Pentru ca să mai potolească din dor, dar și pentru a vedea cum s-a stabilit familia Irinei, părinții au avut ocazia să-i viziteze.

Deși trăiesc în țara unde visele devin realitate, Irina spune că fiecare revenire în Moldova este plină de emoții și amintiri de neuitat.

Irina vrea să împartă succesul ei cu țara din care a plecat, sperând că moldovenii vor înțelege că prin muncă și talent poți să câștigi un loc printre marii creatori de frumos ai lumii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării