main logo
979

Noua tulpină a COVID-19, Kraken, s-ar putea răspândi și în Moldova

O nouă subvariantă a mutației Omicron a coronavirusului, Kraken, ar putea apărea în cel mai apropiat timp, în Republica Moldova.

Noua tulpină a COVID-19, Kraken, s-ar putea răspândi și în MoldovaFoto: Radio Moldova

După ce în România virusul a fost deja confirmat la două persoane, specialiștii susțin că tulpina Kraken s-ar putea răspândi rapid și în țara noastră. Pentru a nu fi supuși infecției, este foarte important să nu neglijăm măsurile de precauție, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Ele au să fie și la noi, cu siguranță, întrebarea e: când? Asta nimeni nu o să poată spune, ținând cont de cum se realizează migrația populației”.

Potrivit specialiștilor, noua tulpină, denumită Kraken, este o nouă mutație a coronavirusului, care a apărut în urma contactului cu organismele vulnerabile, adică nevaccinate. Partea bună e că, față de alte tulpini ale coronavirusului, noua subvariantă a mutației Omicron este mai puțin periculoasă. 

Totuși, măsurile de protecție trebuie respectate cu strictețe. Cel mai important, spun medicii, este să purtăm masca în transportul public și să evităm aglomerațiile. Iar cei care au semne clinice de boală, asemănătoare gripei, trebuie să se izoleze. 

„Dacă nu ai treabă astăzi la mall și la piață, rămâi acasă, ca să nu contractezi unul din virusurile care le-am numit. Noi trebuie să păstrăm distanța socială. Noi trebuie să păstrăm principiile de etichetă a tusei și a strănutului în pliul cotului și nu în palmă. Noi trebuie să ne vaccinăm, cei care nu ne-am vaccinat. Vaccinarea protejează și evită cazurile complicate, de deces și riscul de spitalizare”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării