main logo
555

Moldova, candidat pentru aderarea la UE: Mulți oameni nu cunosc despre asta

La aproape o lună de când Republica Moldova a obținut statutul de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, puțini oameni cunosc despre acest lucru.

Moldova, candidat la UE: Mulți oameni nu cunosc despre astaColaj: știri.md

În satele din raionul Ungheni, relativ aproape de Chișinău, mulți localnici au aflat noutatea de la reporterul Jurnal TV, transmite Știri.md.

Unii sunt de-a dreptul sceptici, alții - optimiști. Sunt și dintre cei care nu prea înțeleg multe, dar știu una: în Europa viața e mai bună, salariile sunt mai mari, iar justiția e corectă.

Vestea despre statutul de candidat pentru aderare încă nu a ajuns în satul Bumbăta. Pentru mulți localnici la fel a fost o noutate.

Chiar și tinerii, care sunt mai versați în noile tehnologii și au acces la Internet, au aflat abia acum despre acordarea Republicii Moldova a statutului de candidat.

Alții cred că valorile europene vor veni aici repede și ireversibil. Mătușa Maria speră la o pensie mai mare. Cum se va întâmpla nu știe, dar trage nădejde.

Femeia nu știe dacă va mai apuca să vadă cum Republica Moldova devine parte a familiei europene, dar spune că e important ca asta să se întâmple odată și odată.

Deși nu sunt la curent cu toate detaliile și nu înțeleg procedurile de aderare la Uniunea Europeană, oamenii speră că acest pas îi va apropia de o viață mai bună, salarii mai mari și justiție corectă.

Alții sunt sceptici, deoarece, în opinia lor, Occidentul are probleme și fără noii candidați pentru aderare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării