main logo
4370

MIG-urile moldovenești, temă de fake news în Ucraina

După ce o publicație kieveană a adus Moldovei acuzații că ar fi respins solicitarea țării vecine de a-i pune la dispoziție MIG-urile inactive de zeci de ani de la Mărculești, Dumskaya de la Odesa se întreabă dacă sunt „proști sau provocatori” cei care au lansat falsul, atât despre „solicitare”, cât și despre „refuz”.

MIG-urile moldovenești, temă de fake news în Ucraina

Publicația precizează că oricare tehnician aviatic știe că „această ruginitură” de la Mărculești nu poate fi readusă la condiția de zbor. Cel mult s-ar putea încerca dezasamblarea aparatelor de zbor pentru a colecta piese de schimb, dar nu se poate garanta că acestea ar putea fi funcționale, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Sursa informează că avioanele de la Mărculesti au fost reparate în Romania în anii 2005-2006 și au revenit acasă în zbor, dar au rămas de atunci fără întreținere, sub cerul liber. Jurnaliștii presupun că avioanele ar putea servi în continuare doar ca obiecte de muzeu și „doar un idiot clinic sau un provocator plătit poate miza pe valoarea lor militară”.

În context, redacția reamintește că, în acest moment, Moldova, o țară mică și modestă, „hrănește și miluiește, fără a crâcni, 150 de mii de frați și surori (refugiați ucraineni - n. r.)”. Republica Moldova aproape că nu are armată. „A-i cere să ne transmită avioane de vânătoare, precum și bombe nucleare, bombardiere strategice și submarine nucleare cu portavioane, este o prostie fără niciun hal. De aceeași sorginte e și învinuirea de lașitate: că (moldovenii) nu vor să treacă cu tancurile peste zona transnistreană. Simplu. Moldova nu are tancuri... Zău, nici nu face să clarifici, dacă autorul este un prost util sau un provocator plătit”, scrie Dumskaya.

Citește și: Presa străină: Moldova a refuzat să vândă Ucrainei cele 6 avioane MiG-29

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării