main logo
537

Mai mulţi copii au participat la ziua uşilor deschise la Gara Feroviară

Au învăţat că trenul este transportul cel mai prietenos mediului. Vorbim despre mai mulţi copii, însoţiţi de părinţii acestora, care au profitat de ziua uşilor deschise la Gara din Capitală şi au făcut o scurtă călătorie, imaginară de data aceasta, prin trenurile Căii Ferate din Moldova.

Mai mulţi copii au participat la ziua uşilor deschise la Gara FeroviarăFoto: captură video

Evenimentul a fost organizat de CFM în contextul Zilei Feroviarului şi a aniversării întreprinderii, relatează Mesager, transmite Știri.md.

Cei mai încântaţi au fost copiii, mulţi dintre care pentru prima dată au văzut un tren din interior.

„Este un tren foarte frumos, este pentru prima dată când văd ce se află în interior”;

„Este distractiv, cu trenurile ne putem deplasa în diferite locuri. Îmi place mult această excursie”;

Vizitatorii au avut posibilitatea să exploreze trei trenuri şi să discute cu cei care lucrează în domeniul feroviar.

„Pentru mine este o amintire a copilăriei. Tatăl şi bunelul au lucrat toată viaţa la calea ferată, iar eu beneficiam de bilete la preţ redus şi călătoream împreună cu prietenii la mare şi în alte locuri interesante”.

„Am făzut pe Facebook că va fi un eveniment interesant şi iată la copil îi place foarte mult trenurile şi am hotărât săi facem o zi plăcută pentru dânsul”;

„Cu acest vagon, specialiştii verifică funcţionalitatea căii ferate din Republica Moldova, de la nord la sud. Oamenii pot să vadă trenul Chişinău-Bucureşti, dar şi cel care se deplasează spre Iaşi”, 

Evenimentul se află la prima ediţie, iar organizatorii speră să devină o tradiţie.

„Festivalul Feroviarului” este organizat în primul rând pentru a le spune mulţumesc lucrătorilor din domeniul Căilor Ferate, pentru a demonstra încă o dată că acest domeniu are perspective de dezvoltare şi de prestare a serviciilor de calitate, susţine Denis Borşevici, manager PR. 

Curioşii au posibilitatea să viziteze gratuit trenurile CFM o pot face şi duminică, 7 august, între orele 13:00 şi 15:00.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării