main logo
786

Încă un vicepreședinte al raionului Sângerei, demis: Este un joc politic

Vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, a fost demis, după cum susțin autorii proiectului de decizie, la cererea a 23 de consilieri.

Încă un vicepreședinte al raionului Sângerei, demis: Este un joc politicFoto: tvn.md

Asta în timp ce actul a fost semnat de doar 20 de persoane. Aleșii locali au cerut demisia acestuia în temeiurile legale, fără a demara o anchetă de serviciu sau a invoca motive. Tudor Tutunaru va contesta decizia colegilor, transmite Știri.md cu referire la tvn.md.

Tudor Tutunaru, ex-vicepreședintele raionului Sângerei: „Ei și-au dat seama că toate aberațiile pe care le-au scris în proiectul de decizie anterior erau niște falsuri, pe care eu eram gata să le contest și o să le contest. Acum ei au mers pe două articole și îmi pare rău că domnul Cernei a manipulat încă o dată sala și opinia publică. Noi asistăm acum la o reîmpărțire a puterii în raionul Sângerei.”

Aleșii raionali au aplicat două articole din Legea administrației publice locale, care împuternicesc consilierii să aleagă și să elibereze din funcție un vicepreședinte, prin 1/3 din voturi. Motivul demiterii lui Tutunaru ar fi depășirea atribuțiilor de serviciu.

Oleg Cernei, consilier raional: „Folosirea mașinii de serviciu în scop personal, sunt imagini video cum domnul Tutunaru este ba la magazin, ba mașina este parcată în fața casei personale. Pe urmă, depășirea atribuțiilor de serviciu, atunci când el dă indicații în volantă și sunt toate înregistrările unde el dă indicații la directori să prezinte raport de activitate la sfârșit de săptămână, unde el dă indicații secretarei consiliului. Ea nu este în subordinea vicepreședintelui, dar a președintelui și a Consiliului raional.”

Ion Galus, consilier raional: „Președintele Consiliului Raional și vicepreședinții sunt aleși printr-un vot politic la o majoritate care a fost creată. Fiecare din această majoritate se regăsesc într-o echipă care are anumite scopuri, țeluri ca să lucreze în beneficiul acestui teritoriu. În ultimul timp, domnul vicepreședinte, Tudor Tutunaru a derapat de la principiul lucrul în echipă, ceea ce m-a făcut pe mine personal, după o discuție cu alți consilieri, să venim cu un proiect de decizie.”

Grigore Corcodel, președintele raionului Sângerei: „Nu nu sunt părtaș, am spus că nu mă implic nu vreau să merg pe această cale, este colegul meu, este omul cu care am conlucrat, m-a ascultat, m-a înțeles. Nu vreau să merg pe această cale că este și ridicol din partea mea. Atunci ei s-au folosit de dreptul lor de 1/3. Au venit cu demersul, au venit cu nota, mi-au pus pe masă, și-au spus să semnez.”

După ce Tudor Tutunaru a fost demis din funcție, raionul Sângerei a rămas cu un singur vicepreședinte, Iulian Erimei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării