main logo
1201

Imnul de Stat al Moldovei, interpretat în limbaj mimico-gestual în Parlament

În data de 3 decembrie este sărbătorită Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Cu această ocazie, de Ziua Națională a României, în plenul Parlamentului R. Moldova, imnul de Stat a fost interpretat și în limbajul mimico-gestual.

Imnul de Stat al Moldovei, în limbaj mimico-gestual în ParlamentColaj: tv8.md

Cu un moment emoționant au venit elevii Școlii Speciale nr.12 din Chișinău și membrii de la Asociația Surzilor din R. Moldova, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este organizată anual la data de 3 decembrie începând din 1992 de Organizația Națiunilor Unite pentru a sprijini persoanele cu dizabilități. Acesta este sărbătorită cu diferite grade de succes în întreaga planetă.

Respectarea zilei are ca scop promovarea înțelegerii problemelor legate de dizabilități și mobilizarea suportului pentru demnitatea, drepturile și bunăstarea persoanelor cu dizabilități. 

Se urmărește, de asemenea, a se crește gradul de conștientizare asupra beneficiilor ce pot rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilități în fiecare aspect al politic, social, economic și cultural de viață.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării