main logo
615

Igor Grosu, absent la ședința Parlamentului: Unde a plecat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, nu s-a prezentat la ședința plenară de astăzi, 8 septembrie, din motiv că întreprinde o vizită în Danemarca.

Igor Grosu, absent la ședința Parlamentului: Unde a plecat

Acesta a plecat la data de 5 septembrie într-o vizită de lucru și urmează astăzi să se întoarcă în R. Moldova, transmite Știri.md.

În cadrul vizitei sale, pe lângă întrevederile cu oficialii, Grosu s-a întâlnit cu diaspora moldovenească din Danemarca.

Discuțiile s-au referit la viitorul țării noastre, actul de guvernare și situația politică din țară, îmbunătățirea calității instituțiilor publice și cum pot fi atrași mai mulți tineri în serviciul public. „M-am bucurat să văd tineri ambițioși și deștepți, dornici să schimbe lumea în bine. Majoritatea din ei sunt studenți sau proaspăt absolvenți”, a remarcat Președintele Parlamentului.

Șeful Legislativului i-a îndemnat pe tineri ca, după încheierea studiilor, să revină acasă pentru a munci toți împreună pentru binele țării. „Avem multe lucruri de făcut, reforme în domenii-cheie, proiecte de infrastructură, energie regenerabilă etc., iar pentru asta avem nevoie de cât mai mulți oameni școliți și bine intenționați”, a spus președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Totodată, șeful Legislativului i-a informat pe cetățenii moldoveni din Danemarca despre discuțiile pe care le poartă autoritățile pentru semnarea unui Acord între Republica Moldova și Danemarca pentru convertirea permiselor de conducere. A fost menționată și intenția de a deschide o Ambasadă a Republicii Moldova la Copenhaga, iar pentru perfectarea de urgență a actelor urmează a fi organizate la necesitate echipe mobile de la alte oficii consulare din regiune. „Soluții sunt, important să le găsim pe cele mai bune și să ajutăm oamenii noștri oriunde s-ar afla. Cetățenii noștri trebuie să știe – îi așteptăm acasă pentru a construi împreună Moldova modernă pe care ne-o dorim cu toții”, a fost mesajul transmis de șeful Legislativului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării