main logo
1282

Hoți din penitenciare: Peste 300.000 de lei, sustrași de pe carduri bancare

Oamenii legii au destructurat un grup infracțional specializat în sustragerea banilor de pe cardurile bancare ale cetățenilor.

Hoți din penitenciare: Peste 300.000 de lei, scoși de pe carduri bancareColaj: știri.md

Potrivit informațiilor, din octombrie 2021 până în iulie curent, membrii grupului, prin intermediul aplicației "Messenger" de pe contul de Facebook al victimelor, prezentându-se cu nume și prenume fals, obțineau de la acestea numărul cardului, inclusiv codul CVV, și retrăgeau banii de pe carduri, transmite Știri.md.

Numărul persoanelor prejudiciate se ridică la 22, iar suma obținută de făptași este de peste 300.000 de lei.

De asemenea, s-a stabilit că organizatorii infracțiunii se află în detenție. Activitatea membrilor era bine determinată, fiecare dintre ei avânt un rol stabilit.

Pentru a acumula probe, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile persoanelor vizate de unde au ridicat telefoane mobile și mai multe carduri bancare.

Astfel, doi suspecți au fost reținuți penal, unul dintre ei fiind plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. A treia persoană este condamnată și se află actualmente în penitenciar.

În continuare, oamenii legii efectuează măsuri pentru a stabili toate persoanele implicate în schemă, dar și persoanele care au au avut de suferit în urma acțiunilor infractorilor.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării