main logo
503

Guvernul a aprobat dizolvarea Agenției de Stat pentru Protecția Moralității

Agenția de Stat pentru Protecția Moralității va fi lichidată.

Agenția de Stat pentru Protecția Moralității va fi dizolvată

O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri, 10 august, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Potrivit proiectului de hotărâre, Agenția nu se încadrează în sistemul legislativ actual și nu deține instrumente legale pentru a-și realiza funcțiile și drepturile, întrucât acestea contravin unor acte normative superioare. 

O dovadă în acest sens este și raportul de activitate al Agenției, care nu a atins niciun obiectiv din cele propuse, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Culturii (MC).

Potrivit Ministerului, Agenția pentru Protecția Moralității, care a fost fondată în anul 2001, are 4,5 unități angajate, iar bugetul alocat instituției pentru anul 2022 a constituit circa 960.000 de lei. 

Din mijloacele financiare neutilizate, vor fi acoperite cheltuielile de disponibilizare, iar Ministerul Culturii își va mări efectivul instituției cu 5 persoane, care vor fi angajate prin concurs.

Potrivit autorităților, având în vedere că după înființarea Agenției nu au fost operate modificările corespunzătoare în legile și normele complementare, realizarea obiectivelor instituției a fost contrară legislației.

Odată cu dizolvarea Agenției de Stat pentru Protecția Moralității, Direcția Arte și Industrii Creative a Ministerului Culturii își va intensifica activitatea pe segmentul moralității, precizează MC.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării