main logo
418

Gavrilița, la un an de guvernare: Important să nu ne lăsăm manipulați

Premierul țării, Natalia Gavrilița, a enumerat toate succesele obținute de cabinetul de miniștri pe care îl conduce.

Gavrilița, la un an de guvernare: Important să nu ne lăsăm manipulațiFoto: captură video

La un an de guvernare, Gavrilița a înregistrat un filmuleț video în care promite cetățenilor noi inițiative care vor face viața în R. Moldova mai bună, transmite Știri.md.

”Dragi cetățeni, Guvernul împlinește un an de activitate. A fost o perioadă dificilă, cu multe provocări și riscuri. În regiune avem un război nedrept care produce nenorocire și multe daune. 

Prețurile la energie au explodat în întreaga lume. În această perioadă complicată am fost alături de oameni, am crescut pensiile, alocațiile sociale, am crescut salariul minim, am crescut salariul de bază în sectorul public, am oferit compensații la factura de gaz și la căldură. Am crescut ajutorul pentru perioada rece a anului și l-am acordat unui număr mai mare de oamen, la 230.000 de familii. 

Am deblocat asistența externă și am depus un efort diplomatic major pentru a obține statutul de țară candidată la UE.

Am fost alături de afaceri. Noi am crescut semnificativ fondul de subvenții în agricultură și am compensat agricultorilor accizul la motorină. Am oferit companiilor subvenții pentru consumul de gaz, am obținut liberalizarea transportului rutier în UE și creșterea cotelor de export pentru produsele noastre în UE. Am crescut capacitatea trecerii mărfurilor la frontieră, în contextul crizei logistice create de blocarea porturilor ucrainene. 

Am fost alături de comunități. Am creat Satul European în cadrul căruia 492 de sate din Moldova vor primi două miliarde de lei pentru proiecte de dezvoltare”, a declarat Gavrilița.

Pe lângă succesele obținute pe plan socio-economic, premierul a ținut să vorbească și despre succesele din domeniul justiției.

”Am pornit curățarea justiție, lucru ce a deblocat marele dosare de corupție. Am schimbat legea pentru a fi posibilă judecarea criminalilor în lipsa lor și confiscarea extinsă a averilor”, a mai adăugat premierul.

În cele din urmă, pim-ministrul a spus că toate acestea ”nu sunt laude. Sunt lucruri ușor de verificat. În pofida crizelor, guvernarea reușește să păzească țara de rele, să fie alături de oameni, să fie hotărâtă în lupta cu corupția și scheme”.

”Urmează o perioadă complicată pentru noi și întreaga lume. Bombele și rachetele care distrug zilnic afaceri și infrastructură în Ucraina, vor continua să ne afecteze. Criza globală din sectorul energetic ne impune să fim gata pentru orice scenariu, e foarte important să nu ne lăsăm manipulați de cei care ne vor răul, de cei care vor să aducă războiul acasă.

În septembrie vom veni cu noi inițiative pentru oameni și agenți economici. Vom ieși din aceste crize calmi, raționali, responsabili și solidari”, a mai adăugat aceasta.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării