main logo
2123

Gavrilița, despre gripă: Am solicitat Ministerului Sănătății claritate

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a cerut Ministerului Sănătății să vină cu o declarație publică și o comunicare mai clară cu referire la situația epidemiologică din R.Moldova.

Gavrilița, despre gripă: Am solicitat Ministerului Sănătății claritateFoto: gov.md

Asta după ce în ultimele săptămâni s-a atestat o creștere a numărului de îmbolnăviri cu virusul gripal, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Am discutat acest subiect în timpul ședinței operative de azi dimineață. La noi ședințele operative nu sunt pentru presă, sunt lucrative.În ultima săptămână a anului precedent, numărul de îmbolnăviri era într-o ușoară descreștere. Astăzi după-masă vom avea numărul a

analizat și totalizat pentru prima săptămână a acestui an și am solicitat Ministerului Sănătății să vină cu o comunicare clară cu referire la evoluția situației epidemiologice în R. Moldova. 

Disponibilitatea paturilor – Ministerul Sănătății a informat că există suficientă capacitate în ceea ce privește paturile pentru persoanele, care au nevoie de spitalizare.

Avem stocuri de antivirale, le-am spus să atragă o atenție deosebită stocurilor de antivirale pentru copii, iar ulterior vom veni cu un comunicat de presă pe acest subiect”, a menționat Natalia Gavrilița.

Declarațiile șefei Excutivului vin în contextul în care șeful Direcției municipale de asistență medicală și socială, Boris Gîlca, menționa că situația în municipiul Chișinău este una alarmantă, spitalele fiind arhipline cu pacienți bolnavi de infecții respiratorii, cel mai des – de gripă.

În același timp, în țara vecină, România, medicii anunță despre un nou tip de virus gripal, un fel de combinație dintre gripă și Covid.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării