main logo
3587

Frauda bancară: Soţia lui Andronachi s-a întors în R. Moldova

Soţia ex-deputatului fugar Vladimir Andronachi, Nadejda Andronachi, a revenit în țară.

Frauda bancară: Soţia lui Andronachi s-a întors în R. Moldova

Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, transmite Știri.md.

Reamintim că Judecătoria Chişinău i-a permis Nadejdei Andronachi, care este învinuită alături de soţ într-un episod din frauda bancară şi are interdicţia de a părăsi ţara, să plece pentru consultaţii la o clinică din Viena.

Nadejda Andronachi este învinuită, alături de soţ, de spălare de bani de către mai multe grupuri criminale organizate, fiind sustrași aproximativ 32 de milioane de lei de la Banca de Economii, sub falsul pretext al unei pretinse investiții efectuate la respectiva instituție financiar-bancară. Potrivit probatoriului, acțiunile infracționale au culminat la etapa finală a fraudei bancare, adică în intervalul 24-27 noiembrie 2014. Banii au fost spălați pe parcursul anului 2015. Ulterior, banii au fost integrați în circuitul legal al Republicii Moldova și al altor state, fiind utilizați în scopuri personale, inclusiv pentru procurarea unui avion.

Vladimir Andronachi a părăsit Republica Moldova după ce Partidul Acţiune şi Solidaritate a câştigat, în iulie 2021, alegerile parlamentare anticipate. În septembrie, când procurorii au descins la domiciliul soţilor Andronachi, fostul parlamentar a declarat prin intermediul reţelelor de socializare că sunt acuzații „neîntemeiate” care vin din partea PAS, precizând că nu a fugit din Moldova, ci este în străinătate pentru „investigații medicale”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării