main logo
4263

Există viață și după TV: Cu ce se ocupă jurnalista Cristina Gheiceanu

Deși nu mai apare pe micile ecrane din 2016, mulți telespectatori își amintesc de Cristina Gheiceanu, fosta prezentatoare de la Pro TV Chișinău.

Există viață și după TV: Cu ce se ocupă jurnalista Cristina GheiceanuFoto: ea.md

Acum șase ani, jurnalista s-a stabilit peste hotare și și-a lansat un blog de modă, care, la scurt timp, a fost inclus în topul celor mai bune bloguri din Europa, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

În cadrul ultimului „Interviu Fără Protocol”, Cristina a discutat cu Dorin Galben despre plecarea de la Pro TV, căsătoria cu un fotbalist, afacere și viața în Elveția.

În prezent, Cristina reușește să combine activitatea de pe rețelele sociale cu rolul de mămică, educând două fetițe – pe micuța Emily, care are un anișor și Adela, în vârstă de trei ani. În perioada în care făcea televiziune ani în urmă, viața tinerei arăta cu totul diferit: fără timp liber, taclale cu prietenii și nici vorbă de regim alimentar sănătos.

„Niciodată nu m-am visat în jurnalism. Pentru mine asta era cea mai mare frică – să vorbesc în fața oamenilor. Niciodată nu m-am simțit confortabil cu asta”.

Inițial, jurnalista a cochetat cu radio: întâi la radio Plai, apoi la Pro FM. Ulterior, a ajuns la Pro TV.

„În momentul în care a venit propunerea să lucrez la Pro TV am rămas mască. Probabil am fost prima persoană care a zis că vrea să se mai gândească, până a oferi un răspuns”.

Chiar daca prezenta în fiecare seară buletinul, funcția Cristinei nu se rezuma doar la a fi prezentatoare. Zilnic, ea trebuia să facă și reporterie. Invitata lui Dorin Galven era responsabilă de segmentul medicină.

„Tot ce era din acest segment mă viza. Eram toata ziua cu oameni bolnavi, oameni care aveau probleme, victimele accidentelor. Prima mea știre a fost de la un suicid. Am mers la fața locului, unde era și corpul. Mi-am zis „Doamne, unde m-am băgat?”. Eram total nepregătită pentru așa ceva”.

Ulterior, jurnalista s-a călit din punct de vedere psihologic și s-a obișnuit cu zilele în care nu apuca să mănânce sau să doarmă. Totuși, în momentul în care ieșea să prezinte știrile, trebuia să arate bine, de parcă tocmai venise de acasă, relaxată și plină de putere.

„Erau zile când mergeam prin ploaie, prin ninsoare, toată plină de glod și veneam la redacție să scriu știrea. La ora 20 trebuia sa prezint jurnalul. La 19:30 încă scriam știrea și eram nemachiată, nearanjată, cu părul plouat. Timp de 30 de minute, trebuia să-mi spăl părul, să-l aranjez, să mă machiez și să ies pregătită în fața oamenilor, ca să le prezint știrile”.

În spațiul public se vehiculează destul de des că prezentatorii de la Pro TV primesc salarii impunătoare. Jurnalista menționează că, în acea perioadă, i se părea că face destui bani.

„Pentru mine, o tânără de 23 de ani, erau bani buni. Am putut să îmi cumpăr o mașină, fiindcă primii ani era destul de greu să ajung la serviciu. Era o mașinuță fără aer condiționat, micuță și drăguță”.

Chiar dacă timp de patru sau cinci ani jurnalimul îi aducea o plăcere continuă, la un moment dat, Cristina a ajuns la epuizare.

„Îmi plăcea la nebunie. Îmi plăcea când vedeam cât de bine îmi iese. Dar după vreo cinci ani am simțit că deși trebuie să mă duc la serviciu – nu mai pot. Mi-am zis „uite câți ani din viața mea au trecut. Dar ce am facut? Doar am prezentat știri. Atât. Nu reușisem să fac altceva. Nu reușisem să înțeleg ce iubesc, ce vreau. Jurnalismul m-a ales pe mine, nu eu l-am ales”.

Într-o zi, jurnalista și-a dat demisia, și-a făcut valiza și a plecat.

„Pe atunci, nici logodnicul meu nu era foarte bine. Amândoi ne gândeam la o schimbare. Niciunul nu știam încotro, ce facem și cum facem. Ovidiu a primit o ofertă deloc avantajoasă din Suedia. Am zis că mergem. Atât a fost”, conchide Cristina.

Ediția integrală a podcastului cu discuția dintre Dorin Galben și Cristina Gheiceanu o găsiți mai jos.

Podcastul „Interviu fără Protocol” poate fi vizionat la RLIVE TV, miercuri de la ora 19:00 și în reluare duminica, la ora 15:00.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării