main logo
2353

Emoții la Aeroport: Povestea unei moldovence care a revenit din SUA după 11 ani

Aurica Burduja este stabilită în America de peste 11 ani. De când a plecat din țară, Aurica nu a mai putut reveni acasă din mai multe motive.

Emoționant: Povestea unei moldovence care a revenit din SUA după 11 aniColaj: știri.md

După un deceniu de așteptări, acum o lună, moldoveanca a reușit să se întoarcă în Moldova, într-o mică vacanță. Echipa emisiunii „Cealaltă Basarabie” de la Jurnal TV a așteptat-o la aeroport, surprinzând emoții pline de iubire și mult dor, transmite Știri.md.

S-au scurs unsprezece ani de când ultima oară i-a văzut pe oamenii dragi și locurile din care a plecat. A ales să se stabilească peste ocean și să-și clădească o carieră de succes. Însă pentru a trăi visul american, Aurica a muncit enorm și a trecut prin multe provocări. A înțeles că acesta este prețul pentru stabilitate, siguranță și o viață fără griji. Și-au dorit să aibă un viitor într-o țară plină de posibilități. Însă tot pentru aceste șanse, cei care aleg să rămână în America, plătesc cu mulți ani de dor și cu iubire împărțită doar online. De cele mai multe ori, acest preț este foarte dur și nemilos.

O lună de zile s-a scurs repede, iar vacanța mult așteptată pentru familia moldovencei s-a încheiat. După o lună de la revenirea acasă, echipa de la „Cealaltă Basarabie” a vrut să afle cum a fost pentru Aurica șansa de ajunge în Moldova și experiența de acasă, după atâta timp.

Spune că a explorat fiecare zi la maxim și a încercat să trăiască din plin orele în locuri care acum un deceniu îi erau familiare. America i-a devenit casă, însă pentru că Moldova le curge prin vene și țin la tradițiile de acasă, pe 20 august, Aurica împreună cu Ion Roga, un alt conațional stabilit peste ocean, organizează cea de-a cincea ediție a festivalului „Inima mea e Moldova”, un eveniment la care sunt așteptați moldovenii care vor să-și potolească din dor și să trăiască din plin un moment ca acasă.

În premieră, echipa „Cealaltă Basarabie” se va afla la festivalul din Chicago pentru a surprinde atmosfera de neuitat, emoțiile și poveștile conaționalilor de peste ocean.

Festivalul este despre cei care păstrează iubirea, tradițiile și dorul de baștină. Acest eveniment le dă șansa moldovenilor din diferite colțuri ale Americii să se unească și să retrăiască amintirile pe care le poartă cu sfințenie la mii de kilometri de casă.

Ion Roga este stabilit de peste cinci ani peste ocean, iar un asemenea eveniment este o șansă unică pentru el de a simți aceste emoții. Ion nu s-a gândit niciodată că va ajunge atât de departe de casă. A fost uimit când a obținut viza la loterie. Urma să ia o decizie deloc ușoară, mai ales pentru un tânăr care practic nici nu prea ieșise din țară. Susținut de prieteni și oameni dragi, Ion a ales să plece peste ocean ca să încerce și să simtă pe propria piele visul american. Știa că pentru a se integra și a înțelege cum stau lucrurile și viața în State, trebuie să-și găsească un job și activități care să-i aducă plăcere. A început să prezinte evenimentele conaționalilor de peste ocean, iar această activitate i-a dat aripi și încredere că este pe drumul potrivit. Deși încerca să se stabilească în țara posibilităților, îi lipseau prea multe lucruri de acasă. În cele din urmă, i s-a ivit o idee promițătoare.

Ion nu a stat mult de gânduri și a organizat la Chicago prima ediție a festivalului „Inima mea e Moldova”.

20 august este ziua când conaționalii din diferite colțuri ale Americii au ocazia să se unească pentru a trăi una din cele mai frumoase emoții care le va mai potoli din dorul pentru Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării