main logo
764

Cum se tratează tromboza venoasă profundă

Tromboza venoasă profundă este boala care apare atunci cand se formează un tromb, adică un cheag de sânge, într-o venă profundă. Este o afecțiune gravă, care poate pune viața în pericol.

Cum se tratează tromboza venoasă profundăFoto: Digi24.ro

Despre diagnostic, complicații și tratament ne vorbește dr. Rodica Niculescu, medic primar Cardiologie, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Tromboembolismul venos apare în urma formării de cheaguri de sânge (trombi) la nivelul sistemul circulator venos, care migrează până la nivelul inimii și, mai departe, în circulația pulmonară, unde provoacă tromoembolism pulmonar. Tromboza venoasă profundă este procesul care precedă tromboembolismul pulmonar, astfel că trebuie tratată prompt și eficient, pentru a preveni complicațiile amenințătoare de viață. Tromboza venoasă profundă este o complicație majoră la pacienții cu boli cronice, la cei oncologici, cu comorbidități multiple sau la pacienții care au suferit recent intervenții chirurgicale de o complexitate ridicată.

Pentru tratamentul intervențional al trombozei venoase profunde extinse, există două mari opțiuni, trombectomia prin fragmentarea cheagului de sânge și trombectomia prin aspirare, ambele metode de cardiologie intervențională. Tromboaspirația, cea mai modernă procedură intervențională pentru tratamentul trombozei venoase profunde, prezintă avantaje importante față de terapia medicamentoasă și față de cea de fragmentare a trombului, prezentând mult mai puține complicații embolice sau de afectare a vasului de sânge.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării