main logo
621

Cum călătorim în pandemie: Moldovenii pot merge în majoritatea statelor

Ministerul Afacerilor Externe a actualizat vineri, 23 septembrie, alertele de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova și condițiile pe care aceștia trebuie să le respecte, în contextul pandemiei de COVID – 19, atunci când merg în alte state.

Cum călătorim în pandemie: Moldovenii pot merge în majoritatea statelorFoto: tv8.md

Astfel, potrivit informațiilor de la Ministerul de Externe, la intrarea în mai multe țări străine, moldovenii nu trebuie să prezinte certificatul care confirmă vaccinarea împotriva noului coronavirus sau un test negativ la COVID, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

În România nu este solicitat certificatul electronic COVID-19 și, de asemenea, nu se aplică măsura carantinei.

Același lucru este valabil în Franța, Germania, Finlanda, Suedia și alte state.

Traversarea frontierei Republicii Azerbaidjan este permisă doar călătorilor care prezintă Certificatul de vaccinare sau imunizare valabil. 

Conform Hotărârii Cabinetului de Miniștri al Republicii Azerbaidjan, autoritățile Republicii Azerbaidjan au prelungit regimului special de carantină până pe data de 1 noiembrie 2022. 

Accesul în hotele, restaurante, săli de sport, mall-uri, teatre și cinematografe este permis doar la prezentarea Certificatului COVID-19 de vaccinare sau a certificatului de imunizare. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării