main logo
68059

Ce spun mama și iubitul tinerei dispărute din Orhei: Ea mereu mă suna

Știrea despre dispariția tinerei în vârstă de 19 ani, Ana-Maria Guja, însărcinată în luna a șasea, rămâne cea mai urmărită din țară. Pe data de 12 aprilie, apropiații ei au pierdut orice legătură cu fata. Despre ce a vorbit cu mama ei în ziua dispariției, de ce s-a certat cu iubitul său, unde o caută oamenii legii, dar și alte detalii importante aflați în articolul de mai jos.

Ce spun mama și iubitul tinerei dispărute din Orhei: Ea mereu mă sunaColaj: Știri.md

Mama tinerei, Maria Guja, povestește că în acea zi a discutat de două ori cu fiica sa. O dată la ora 08:00, în timp ce fata se îndrepta la lecții, și încă o dată la ora 15:00, atunci când Ana-Maria se îndrepta spre căminul studențesc, transmite Știri.md cu referire la LIFE MOLDOVA.

„A fost la lecții. M-a sunat. Ea mereu mă sună dimineața. Pe urmă, când a plecat de la lecții, iar m-a sunat. A spus că merge la cămin, o să mănânce și o să se odihnească un pic. După 15:00 ea a spus că va merge la băiețel la meditație și pe urmă va veni. De atunci, nu am mai vorbit cu ea. După ce ieșea de la băiețelul cela, ea mă suna mereu. Atunci nu m-a sunat”, povestește mama tinerei.

Camerele de supraveghere au surprins-o pe Ana-Maria în jurul orei 21:00, vineri, când a urcat într-o mașină de ocazie. De atunci, urma ei s-a pierdut. 

„Nu știu, mă gândeam că poate e o glumă”, spune iubitul ei. 

Primul care s-a îngrijorat de lipsa fetei este Ion Mocan, iubitul ei. Pe data de 12 aprilie, la ora 20:57, cei doi au comunicat pe WhatsApp. Peste câteva clipe, el a pierdut legătura cu Ana-Maria. Ion și Ana-Maria sunt într-o relație de patru ani. El a activat o perioadă în penitenciar, iar de o vreme este taximetrist, la Orhei. Acesta locuiește la Vatici.

„Când a rămas însărcinată, mi-a spus tocmai la 8 martie că voi fi bunică tânără. I-am zis că asta e. Mi-a zis că totul e bine, că se simte bine, că va avea un băiețel”, povestește Maria Guja. 

În acea zi, tânăra a mers la ore, la Colegiul de Pedagogie. În jurul orei 15:00, fata a ieșit de la lecții, iar aproximativ la ora 17:00, aceasta s-a îndreptat spre Nistreana, unde făcea meditații cu un elev. 

„Nu știu precis la ce oră ea a terminat. Pe la 21:00 ea stătea în deal la Nistreana. Mi-a spus că nu vine nicio rutieră și m-a sunat și mi-a zis să o iau. Eu i-am zis că o să trimit o mașină să o ia, să o ducă la cămin și după asta eu am să merg la cămin la ea să o iau”, explică iubitul Anei-Maria. 

Cu toate acestea, Ion recunoaște că, în ajunul dispariției fetei, între ei a avut loc o neînțelegere. 

„Ea s-a supărat, mi-a închis și mi-a zis să nu trimit nimic și s-a pornit pe jos. Eu o sunam, îi spuneam că trimit o mașină, să nu meargă pe jos. Vorbeam cu ea pe telefon și ea a ajuns la semafor acolo, i-am zis să aștepte acolo mașina. A ajuns la oprire, i-am zis să stea acolo să aștepte mașina. L-am sunat pe Tolea, i-am spus să o ia pe Ana, el o cunoaște și ea tot îl cunoaște. El a spus că se duce. După ce am închis, i-am scris lui Ana mesaj că vine Tolea și să-mi scrie când va urca în mașină. La 21:57 mi-a scris „bine”, iar la minutul 59 a scris că a urcat în mașină. După vreo cinci minute, Tolea mi-a scris că e la oprire, dar acolo nu este nimeni. Credeam că e o glumă, doar ea mi-a scris că a urcat în mașină. I-am scris Anei, am sunat-o, nu mi-a răspuns. Nu știu de ce și-a stins telefonul, ce i-a spus șoferul”, spune Ion Mocan.

La patru zile de la dispariția tinerei, în presă au apărut imagini cu momentul în care Ana-Maria a urcat în acel automobil de ocazie. După cinci zile, oamenii legii au reținut șoferul automobilului în care a urcat Ana-Maria. Acesta este locuitor al satului Chițcanii Vechi din raionul Telenești și are 45 de ani. 

Imediat ce au aflat denumirea localității de unde este bărbatul reținut, iubitul și apropiații Anei au plecat acolo, în speranța de a afla ceva despre ea.

„El a spus că ea a coborât din mașină la 300 de metri de la stație, căci și-a dat seama că nu e mașina care trebuie”, spune Ion Mocan. 

„El e din alt sat, s-a căsătorit cu o fetiță din sat de la noi. La început au avut o relație frumoasă, el s-a angajat la Inspectoratul de Poliție. După care s-au mai schimbat lucrurile, ambii au plecat în Italia, au lucrat acolo mai mulți ani. Pe urmă ei au decis să revină acasă, au cumpărat mai multe terenuri, au decis să se dezvolte în agricultură. Între timp, nu știu ce s-a întâmplat, ei au divorțat, femeia a rămas cu doi copii, el tot a rămas în sat, s-a angajat în penitenciar. Când a fost pandemia, el s-a îmbolnăvit de COVID-19 și s-a concediat. Nu pot spune că era un om agresiv. Mi-a părut mai retras”, a declarat Alexandru Taburceanu, primarul satului Chițcanii Vechi. 

„Aproape de 10 ne-am pornit de la Chișinău, o grupă de 8-10 oameni, și am mers până aici. Avem deja două ore de când căutăm prin sat. Am mers în zona a două lacuri. Am căutat ceva urme. Sunt aproape 100 de kilometri de căutări în aproximativ două ore. Colegii încă sunt prin zonă, caută. Cumva așa Poliția a sugerat, că e o zonă mai greu de accesat. Așteptăm colegii, să vedem ce indicații vom primi de la Poliție”, spune un voluntar. 

„Ne-au rugat, ne-au spus să mergem prin toate pădurile, pe la iaz, prin toate găurile. Așteptăm, poate au ceva anumite zone unde trebuie de mers”, a mai spus un voluntar. 

Persoanele care cunosc detalii despre unde s-ar putea afla fata, au informații despre acest caz sau au recunoscut mașina din imagini sunt rugate să anunțe imediat la numărul de telefon 112.

Semnalmente: înălțimea 1,65 m, păr castaniu, ochi căprui. În momentul plecării, fata purta pantaloni negri, maiou alb și o bluză neagră.

Citește și: Iubitul tinerei dispărute: Am stat până seara la cămin, sperând că se va întoarce

Citește și: Tânăra dispărută acum patru zile era însărcinată: Ultimele mesaje trimise iubitului

Citește și: O fată de 19 ani a dispărut din Orhei. Poliția cere ajutor cetățenilor

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării