main logo
1292

Ce spun fermierii despre starea culturilor agricole în urma ploii

Plantațiile multianuale și cele ale culturilor legumicole ar putea fi afectate de ploile abundente de marți seară, 9 august.

Ce spun fermierii despre starea culturilor agricole în urma ploiiFoto: zdg.md

Directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor” spune că, deocamdată, nu deține informații despre anumite pagube înregistrate în raioanele din R. Moldova, întrucât „de regulă, este nevoie de o zi sau două ca după așa ploi, fermierii să intre în livadă”, transmite Știri.md cu referire la ZdG.

Între timp, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Daniela Turculeț, a declarat că, „la ziua de astăzi, ministerul nu a recepționat vreo sesizare din teritoriu, deoarece procedura prevede că agricultorii depun o cerere în decurs de 24 ore de la declanșarea situației excepționale cu caracter natural, la Direcția Raională Agricultură și Alimentație pentru evaluarea prejudiciului cauzat de ploile abundente”.

Alexandr Slusari, directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, spune că livezile ar putea fi cele mai afectate de ploi. El a precizat că, în prezent, nu deține date exacte despre eventuale pagube, însă pe parcursul zilei de astăzi sau mâine situația va fi mai clară.

De cealaltă parte, responsabilii de la Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct au spus că, la moment, nu au fost confirmate careva pagube.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării