main logo
2374

Ce părerea au cetățenii R. Moldova despre statutul de candidat la UE

La 23 iunie, Consiliul European a luat decizia de a acorda R. Moldova statutul de țară candidată la aderare la Uniunea Europeană.

Ce părerea au cetățenii R. Moldova despre statutul de candidat la UEFoto: știri.md

Guvernarea vociferează că acest statut este necesar pentru a asigura cetățenilor un viitor mai bun. Asta în timp ce există cetățeni sceptici, care au fost prinși în plasa știrilor false, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Frica acestora este „pierderea teritoriului, a suveranității, a limbii și a religiei, legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex și chiar izbucnirea unui război armat”. ZdG a colectat din „temerile” cetățenilor, le-a analizat și demontat, pe rând, cu ajutorul expertei în securitate.

Am ales să mergem la gara auto din centrul Chișinăului. Aici am întâlnit și abordat cetățeni din mai multe regiuni ale țării.

La ora amiezii, gara e un furnicar de oameni cu torbe. În forfota mare deslușești frânturi de dialoguri, opinii, replici, comentarii, exclamații și răbufniri supărate. 

Creșterea prețurilor la produsele alimentare, scumpirea biletelor de călătorie, războiul din Ucraina sunt temele predilecte ale mulțimii. 

În treacăt încercăm să deschidem și o altă discuție – R. Moldova și  statutul de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Citește mai departe AICI.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării