main logo
638

Cașu: Problema arborilor ucigași e mai veche decât mandatul lui Ceban

"Problema arborilor care ucid oameni și distrug proprietăți în Chișinău este mai veche decât mandatul de primar al lui Ion Ceban", spune politicianul Ilian Cașu.

Cașu: Problema arborilor ucigași e mai veche decât mandatul lui CebanFoto: Facebook

Pe o rețea de socializare, acesta susține că problema este o moștenire de la administrațiile municipale anterioare care nu au făcut nimic, transmite Știri.md.

"Ceban, însă, a avut o șansă să înceapă măcar să rezolve problema. Măcar! Dar oamenii lui de la cârma "Spațiilor Verzi" (Carp, Albu, Brînzilă și Grafov) numai gospodărie a spațiilor verzi nu au făcut. Cu ce s-a ocupat conducerea "Spațiilor Verzi" o să ne spună CNA. Sperăm!

Situația poate fi schimbată cu noua conducerea a "Spațiilor Verzi" în frunte cu Victoria Covali. Neîntârziat trebuie elaborat un mecanism în baza căruia "Spațiile Verzi" răspund mult mai rapid la raportările chișinăuienilor a arborilor ucigași. 

Tot neîntârziat trebuie pus în practică cadastrul spațiilor verzi ale Chișinăului. Opt milioane de lei sunt în bugetul municipal 2022 pentru aceasta. Și nu în ultimul rând, "Spațiile Verzi" trebuie să pună în practică un plan municipal privind plantarea arborilor: 1) ce plantăm, 2) unde plantăm și 3) cum îngrijim arborii plantați în mediul urban.

Pentru că în Chișinău poate ploua și mâine, trebuie urgent de acționat", a scris politicianul.

Copaci smulși, crengi rupte, cabluri doborâte și acoperișuri deteriorate - acesta era tabloul care a putut fi văzut în capitală după ploile puternice de marți. Din cauza ploii, și scara unui blocului de pe strada Iazului a fost inundată. Mai mult decât atât, unele mașini au fost înghițite de apă, iar străzile s-au transformat în râuri.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării