main logo
993

Câinii maidanezi din Bălți, tot mai agresivi: Au sfâșiat o pisică

Problema câinilor maidanezi din municipiul Bălți devine tot mai gravă. În această dimineață, 16 aprilie, o haită de câini a sfâșiat o pisică în curtea unui bloc locativ. Oamenii spun că în apropierea acestui loc se află un teren de joacă, iar în locul pisicii ar putea fi un copil.

Câinii maidanezi din Bălți, tot mai agresivi: Au sfâșiat o pisicăImagine simbol

Un caz similar a avut loc săptămâna trecută, la Bălțiul Nou, unde un copil de șase ani a fost mușcat în două locuri de către un câine maidanez, transmite Știri.md cu referire la tvn.md.

„Fetița mea a fost mușcată marți de un câine fără stăpân. Ce se poate de făcut în acest caz? La cine trebuie de adresat?”, a scris mama copilei.

Incidentele respective au generat un val de îngrijorare și nemulțumire în rândul locuitorilor, care solicită autorităților locale intervenția urgentă și eficientă în gestionarea problemei maidanezilor.

Potrivit autorităților locale, în oraș se vor desfășura consultări publice despre posibilele soluții pentru gestionarea problemei câinilor maidanezi. Primarul municipiului Bălți a declarat că la 22 aprilie vor avea loc audieri publice cu privire la tema dată și urmează a fi luate unele decizii în acest sens.

„Vom scoate respectivele propuneri la Consiliul Municipal și vom vedea ce să facem, deci orășenii trebuie, în principiu, să participe la aceste audieri, să nu se ascundă. Problema este într-adevăr în oraș, ea nu este de un an, nu este de doi, nu este de cinci ani, deci problema trebuie să fie rezolvată și o vom rezolva împreună cu orășenii”, a spus Alexandr Petkov. 

Potrivit datelor prezentate de către Agenția Națională de Sănătate Publică, în anul 2023, 532 de bălțeni s-au adresat pentru a primi vaccinul antirabic după ce au fost mușcați de câini.

Atenție, urmează imagini cu impact emoțional: 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării