main logo
7038

Avanpremiera lungmetrajului Tunete, nominalizat la Oscar, va avea loc în comuna Coșnița

Filmul „Tunete”, în regia lui Ioane Bobeica, va fi proiectat în incinta Casei de Cultură a comunei Coșnița, una dintre localitățile în apropierea cărora s-au aflat câmpurile minate rămase după conflictul de la Nistru.

Avanpremiera lungmetrajului Tunete va avea loc în comuna Coșnița

Astfel, pentru prima dată, avanpremiera unul film autohton va fi organizată în afara Capitalei, iar primii spectatori vor fi protagoniștii reali ai acestuia. Locul desfășurării evenimentului nu a fost ales întâmplător, filmul fiind anume despre drama localnicilor din această comună, transmite Știri.md

Evenimentul va fi desfășurat la Coșnița pe 28 septembrie, ora 19:00, la Casa de Cultură.

La eveniment vor fi prezenți militari ai Armatei Naționale care fac parte din Forțele Mixte de Menținere a Păcii în Zona de Securitate, interpretul Anatol Mîrzenco, care joacă rolul principal în film, precum și mai mulți locuitori ai comunei Coșnița, din care face parte și localitatea Pohrebea. Mulți dintre aceștia au avut de suferit din cauza terenurilor împânzite de mine, care au fost înlăturate în totalitate abia după opt ani de la război.

Producția cinematografică „Tunete” relatează drama localnicilor din satele de lângă terenurile minate rămase după conflictul armat din 1992. Doi copii din clase sociale diferite, Zinca și Victor, pe care îi leagă o prietenie interzisă de părinții lor, scapă vacile pe teritoriul minat și încearcă să le recupereze, intrând în zona restricționată. Astfel, câmpul minat devine un loc în care dispar prejudecățile și statutul social, lăsând loc doar pentru curaj, sacrificiu și… frică de tunete.

Din distribuție fac parte Anatol Mîrzenco, Tincuța Josan, Daniel Brânză, Nicolae Cernomaz, Grigore Bechet, Olesea Sveclă, Boris Cremene, Mihaela Strâmbeanu, Andrei Golban, Marin Madan și alții.

Premiera lungmetrajului va avea loc pe 5 octombrie, la Chișinău.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării