main logo
1842

Alarmant: Ce cred moldovenii despre război? 32% susțin versiunea Rusiei

Majoritatea cetățenilor Republicii Moldova sunt conștienți că în Ucraina are loc o invazie nejustificată, care nu a fost provocată, a Federației Ruse asupra acestei țări.

Alarmant: Ce cred moldovenii despre război? 32% susțin versiunea Rusiei

Cel puțin așa arată datele ultimului sondaj al Barometrului de Opinie Publică, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Aceeași sursă însă mai relevă că foarte mulți respondenți cred în versiunea statului agresor că pe teritoriul acestei țări tancurile rusești ar apăra republicile separatiste din Donbas și Lugansk sau că ar efectua „o operațiune de eliberare de nazism”.

La întrebarea: „Care din următoarele versiuni descrie mai bine ce se întâmplă acum în Ucraina?”, 38,3% din respondenți au optat pentru răspunsul că are loc o invazie nejustificată, în care nimeni nu a provocat Federația Rusă.

În același timp, 17% mai consideră că Rusia ar apăra republicile separatiste din Lugansk și Donbas de atacurile ucrainenilor. 15% din respondenți consideră că „are loc o operațiune de eliberare de nazism”.

„Este foarte mare numărul de respondenți la ultimele două răspunsuri, care ne arată că 32% din respondenți aleg versiunea arătată de Federația Rusă”, a accentuat directorul Institutului pentru Politici Publice, Arcadie Barbaroșie.

În același timp, sondajul mai relevă că 26,5% au răspuns că nu știu sau au refuzat să răspundă.

Întrebați „Cine credeți că are dreptate în acest conflict militar?”, 36,20% au răspuns că Ucraina are dreptate.

21,90% din respondenți consideră că Rusia ar avea dreptate, iar 23% - că nimeni nu-i vinovat și 18% nu au știut ori nu au vrut să răspundă.

Sondajul este realizat pe un eșantion de 1.132 de persoane, prin metoda interviului față în față, și are o marjă de eroare de +/-3%.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării