main logo
429

50% din totalul autorizațiilor medicamentelor, destinate Transnistriei

50% din totalul autorizațiilor de import al medicamentelor pe teritoriul Republicii Moldova au fost atribuite companiilor din regiunea transnistreană.

50% din totalul autorizațiilor medicamentelor, destinate TransnistrieiFoto: theconversation.com

Potrivit Biroului politici de reintegrare, de la începutul războiului din Ucraina și până în prezent, jumătate din autorizațiile de import eliberate de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale au fost atribuite celor 8 agenți economici din regiunea transnistreană, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Este vorba de peste 800 de autorizații de import, dintre care 300 – pentru medicamente de importanță vitală.

În timpul reuniunii grupului de lucru creat din experți pe domeniul ocrotirii sănătății, la solicitarea Tiraspolului, reprezentanții Ministerului Sănătății de la Chișinău au explicat procedura de procurare a testelor de laborator pentru determinarea hepatitelor virale B, C, D destinate pacienților din regiunea transnistreană.

Chișinăul și-a manifestat disponibilitatea de a oferi serviciile medicale de reabilitare copiilor diagnosticați cu paralizie cerebrală din regiunea transnistreană.

Experții grupului de lucru au convenit să mențină dialogul pentru a le asigura cetățenilor acces la medicamente și tratament de calitate.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării