main logo
1200

Zaharova: Rusia poate ajuta la restabilirea negocierilor în formatul 5+2

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a subliniat că presiunea asupra Transnistriei este contraproductivă și duce la înghețarea procesului de reglementare.

Zaharova: Rusia poate ajuta la restabilirea negocierilor în formatul 5+2Foto: mid.ru

Moscova este pregătită să asiste la restabilirea activității normale a formatului „5+2” privind reglementarea transnistreană (Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia, Ucraina și observatori din SUA și UE) pe măsură ce apar condițiile adecvate.

Acest lucru a fost declarat marți într-un briefing de către Maria Zaharova, transmite Știri.md cu referire la TASS.

„Suntem pregătiți să contribuim la restabilirea funcționării normale a formatului 5+2 pe măsură ce se formează condițiile corespunzătoare, se implementează tactica pașilor mici de interacțiune între malurile Nistrului în interesul rezidenților acestora”, a spus ea.

Totodată, Zaharova a subliniat că presiunea asupra Transnistriei este contraproductivă și duce la înghețarea procesului de reglementare.

„Noi, în calitate de garant și mediator în procesul de reglementare transnistreană, promovăm dialogul între Chișinău și Tiraspol, suntem în favoarea unei soluționări cuprinzătoare a problemei transnistrene cu acces la acorduri politice care să se potrivească ambelor părți ale conflictului", a adăugat diplomatul.


Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării