main logo
781

Tauber acuză autoritățile de cozile imense la perfectarea pașapoartelor

Deputatul Partidului „Șor” Marina Tauber acuză autoritățile de cozile care se formează pentru perfectarea pașapoartelor, atât în țară, cât și peste hotare. Potrivit ei, oamenii sunt extrem de nemulțumiți.

Tauber acuză autoritățile de cozile imense la perfectarea pașapoartelorFoto: IPN

„Din cauza incompetenței celor de la guvernare, își pierd vacanțele, întâlnirile de afaceri”, nu se pot vedea cu rudele din străinătate, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Pe lângă toate crizele și problemele din Republica Moldova, mai există una despre care autoritățile tac, sperând că va trece de la sine. Însă nemulțumirea oamenilor crește și în curând se va produce o explozie. Este vorba despre cozile imense pentru perfectarea pașapoartelor moldovenești. Din cauza faptului că nu a fost încheiat la timp un contract de livrare a blanchetelor pentru pașapoarte, oamenii trebuie să aștepte luni de zile pentru a putea fi programați la reînnoirea documentelor”, a declarat parlamentarul într-un briefing de presă.

Potrivit ei, chiar dacă acum o lună autoritățile au prelungit valabilitatea pașapoartelor și le-au permis moldovenilor să intre și să iasă din țară cu actele expirate, această soluție ajută într-o măsură foarte mică. Și aceasta pentru că doar câteva țări au acceptat această decizie.

Marina Tauber afirmă că problema cozilor imense pentru perfectarea pașapoartelor este atât în țară, cât și peste hotare. „În străinătate, tot din cauza că nu mai sunt suficiente blanchete, oamenii sunt programați la reînnoirea pașapoartelor peste trei luni, patru luni sau chiar jumătate de an. Asta este răsplata diasporei pentru că a răbdat ore întregi în picioare ca să voteze pentru PAS. Din păcate, diaspora a fost abandonată”, susține Marina Tauber.

„Am o întrebare pentru guvernare: tot războiul e de vină pentru această problemă? Sau poate opoziția e de vină sau contextul internațional? Guvernarea PAS a demonstrat încă o dată că nu poate gestiona nicio situație de criză și nu poate livra soluții concrete pentru problemele care apar. În calitate de deputat în Parlament, solicit Guvernului și tuturor structurilor responsabile să deblocheze această situație și să ofere cât mai curând moldovenilor posibilitatea de a călători liber acolo unde au nevoie”, a mai spus Tauber.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării