main logo
1016

Serebrian: Tiraspolul nu se poate plânge de discriminare din partea Chișinăului

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian și așa-zisul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, au discutat vineri, 2 decembrie, la Chișinău, inclusiv despre libertatea circulației de pe un mal de Nistru pe altul.

Serebrian: Tiraspolul nu trebuie să se plângă de discriminare

„Tiraspolul nu se poate plânge de un tratament discriminatoriu din partea Chișinăului”. Este declarația făcută de Serebrian, în contextul în care acum câteva săptămâni, Tiraspolul a acuzat Chișinăul că a reținut ilegal un locuitor din stânga Nistrului, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Cetățenii nu sunt forțați să treacă prin puncte de control. Am menționat că punctele de control instalate de Tiraspol sunt ilegale. Am propus aceleași reguli pe care le aplicăm și noi. Am menționat că vrem ca reprezentanții societății civile să aibă dreptul să se poată deplasa oriunde și oricând, fără îngrădiri”, a precizat Oleg Serebrian după întrevedere. 

Cele două părți au discutat și despre problema medicamentelor în stânga Nistrului. 

„Intenția noastră este crearea unui spațiu comun, nu crearea unor spații legale paralele. Facem ce ne stă în puteri pentru a soluționa problemele, dar nu vom merge în întâmpinarea celor care doresc recunoașterea unui nomenclator paralel”, a menționat vicepremierul pentru Reintegrare. 

Reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului au mai discutat despre problema asigurării celor două maluri de Nistru cu gaz și electricitate. Nu au ajuns, însă, la un consOleg Serebrian a mai declarat că o nouă rundă de negocieri în format 1+1, între Chișinău și Tiraspol, ar putea avea loc până la sfârșitul acestui an. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării