main logo
450

Secretar: Va fi acordată o atenție prioritară proceselor de integrare UE

Secretarul de stat Vladimir Cuc a desfășurat o întrevedere cu secretarul general al Inițiativei Central Europene (ICE), Roberto Antonione, însoțit de echipa din cadrul secretariatului ICE.

Secretar: Va fi acordată o atenție prioritară proceselor de integrare UEFoto: MAEIE

Vizita secretarului general ICE a avut loc în contextul preluării președinției în exercițiu a Republicii Moldova în cadrul ICE pentru anul 2023, transmite Știri.md.

În urma întrevederii, ambele părți au discutat asupra priorităților ce ar putea fi promovate pe parcursul Președinției-în-Exercițiu a țării noastre.

Secretarul de stat Vladimir Cuc a menționat că în anul viitor o atenție prioritară va fi acordată proceselor de integrare europeană.

Republica Moldova este interesată să conecteze ICE în calitate de platformă de dialog în acest sens.

De asemenea, diplomatul moldovean a trecut în revistă obiectivele de cooperare în domeniul economic, sănătății, tineret, știință, precum și evenimentele care ar putea fi organizate cu ocazia președinției. 

Roberto Antonione a asigurat susținerea deplină a secretariatului său pentru realizarea priorităților de bază ale țării noastre pe parcursul Președinției-în-Exercițiu în cadrul Inițiativei Central Europene.

Știri.md amintește că Republica Moldova a preluat Președinția-în-Exercițiu (PîE) în cadrul Inițiativei Central Europene pentru anul 2023.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării