main logo
461

Sandu, despre convocarea Comisiei de Integrare: Am discutat planul de acțiuni

Șefa statului, Maia Sandu, a explicat convocarea de ieri-dimineață a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană.

Sandu, despre convocarea CNIE: Am discutat planul de acțiuniFoto: captură video

În cadrul emisiunii "Bună Seara" de la Moldova 1, Maia Sandu a declarat că sunt niște subiecte care trebuie să fie abordate imediat, din motiv că partenerii externi așteaptă rezultate rapide și eficiente, transmite Știri.md.

”În decizia Consiliului European au fost stipulate niște condiții imediate pe niște domenii de la care UE așteaptă progrese, vorbim de lupta cu corupția, dezoligarhizarea țării, să ducem la sfârșit reforma justiției. Pornind de la aceste observații, acum R. Moldova trebuie să se pună pe lucru, să nu piardă timp.

În această Comisie Națională de Integrare Europeană noi am discutat planul de acțiuni pe care instituțiile Guvernului le-au formulat și am convenit niște termeni, mecanisme, e tare important să ne asigurăm de ceea ce facem. O să monitorizăm cu regularitate munca pe acest domeniu”, a declarat Sandu.

”Nu ne dorim ca acesta să fie proiectul meu, proiectul Guvernului sau partid, să fie proiectul întregii țări. După ședință am spus că succesele depind în mare măsură de stat, dar depinde și de dorința celorlalți actori de a se implica, mă refer la societatea civilă, la mediul de afaceri, la administrația publică locală și la cetățeni în general”, a mai adăugat Sandu.

Reamintim că ieri, 14 iulie, Maia Sandu a convocat membrii Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană (CNIE).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării