main logo
4040

Relațiile consulare ale R. Moldova și României vor fi consolidate

Relațiile consulare ale R. Moldova și României vor fi consolidate atât în ceea ce privește colaborarea instituțiilor din cele două state, cât și îmbunătățirea serviciilor consulare acordate cetățenilor.

Relațiile consulare ale R. Moldova și României vor fi consolidateFoto: Ziarul Național

Subiectul a fost abordat în cadrul unor consultări consulare bilaterale moldo-române, care au avut loc joi la Chișinău, la nivel de șefi ai Direcțiilor consulare din cadrul ministerelor Afacerilor Externe ale celor două state, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

Delegația Republicii Moldova a fost condusă de către șeful Direcției afaceri consulare al Ministerului Afacerilor Externe, Vasile Mircos, iar delegația de la București - de către directorul general al Departamentului consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Bogdan Stănescu.

Discuțiile au vizat cooperarea în domeniul digitalizării serviciilor consulare, protecției drepturilor cetățenilor și colaborarea în domeniile situațiilor de urgență, precum și asistenței juridice internaționale.

Părțile au exprimat interes pentru consolidarea relațiilor bilaterale consulare și pentru crearea unor mecanisme de cooperare dintre autoritățile din Republica Moldova și România, notează diplomația de la Chișinău.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării