main logo
3233

Reacția ambasadorului Ucrainei, Marko Șevcenko, la mesajele propagandiste a PSRM în Parlamentul R.Moldova

Ambasadorul Ucrainei în R.Moldova, Marko Șevcenko, vine cu o reacție la declarațiile deputatului PSRM, Eduard Smirnov, precum că în statul vecin are loc un război intern, și dacă autoritățile de la Kiev ar fi respectat acordurile încheiate la Minsk, niciun război nu ar fi avut loc.

Reacția lui Marko Șevcenko la mesajele propagandiste a PSRM în Parlament

Potrivit șefului misiunii diplomatice ucrainene, astfel de declarații nu reprezintă o noutate, fiind o retransmitere a narativelor Kremlinului, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Pe parcursul ultimilor 8 ani de război, pe care rusia l-a declanșat mișelesc împotriva Ucrainei, încă în 2014, pentru noi declarațiile privind așa-zisul «război civil» din Ucraina nu sunt o noutate sau ceva neașteptat. Astfel de expresii nu sunt altceva decât o retransmitere a narativelor kremlinului, care printr-o astfel de propagandă rușinoasă încearcă să fugă de răspunderea pentru crimele săvârșite în Ucraina”, a declarat Marko Șevcenko.

În același timp, precizează diplomatul, Kievul este indignat de faptul că unii reprezentanți ai partidelor politice din R.Moldova, pe fundalul multiplelor informații privind crimele militarilor ruși, dar și miilor civili uciși de ei, își permit să aibă dubii privind caracterul criminal al războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

„Datorită eroismului și cu susținerea din partea partenerilor din Vest, Forțele Armate ale Ucrainei fac față invaziei ruse, apărând dreptul la o viață pașnică atât al ucrainenilor, cât și al cetățenilor Republicii Moldova”, a adăugat el.

Amintim că astăzi în Parlamentul R.Moldova a răsunat retorica minciunoasă a Rusiei. Deputatul BCS, Eduard Smirnov, a ținut o lecție de „istorie”, în care a insistat să argumenteze invazia rusă în Ucraina și să numească războiul care a avut loc în țara vecină în perioada 2014-2022 drept un conflict intern.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării