main logo
455

Prioritățile Ministerului Economiei, discutate de Alaiba cu ambasadorul SUA

Dumitru Alaiba s-a întâlnit ieri cu ambasadorul SUA în Moldova, Kent D. Logsdon, și i-a vorbit despre planurile sale în funcția de ministru al economiei.

Prioritățile Ministerului, discutate de Alaiba cu ambasadorul SUAFoto: Dumitru Alaiba/Facebook

Potrivit Infotag, el a anunțat acest lucru pe rețelele de socializare, precizând că a discutat "despre prioritățile imediate, de termen mediu și lung din minister", transmite Știri.md.

"Vrem să atragem cât mai mulți investitori, o să eliberăm economia, o să dăm antreprenorilor noștri cât mai mult spațiu să se dezvolte și să crească, o să gestionăm crizele de moment și o să construim un fundament puternic pentru viitor", a menționat ministrul.

În postarea sa, el a adăugat că ambasadorul SUA "și-a exprimat sprijinul pentru agenda ministerului".

"Am stabilit ca la începutul anului viitor, în februarie, o să organizăm ședința Comisiei interguvernamentale economice, unde vom discuta cum lărgim și extindem cooperarea noastră economică", a scris Alaiba.

Nota Infotag: SUA este un partener comercial important al Republicii Moldova.

 În ianuarie-septembrie, exporturile Moldovei către această țară au depășit 30 de milioane de dolari, crescând de 1,6 ori față de perioada corespunzătoare a anului 2021. Importul din SUA a crescut cu 28,5% - până la 100,3 milioane dolari. 

În Moldova activează 362 de companii cu capital american. Volumul investițiilor lor în capital este estimat la 904 milioane dolari. SUA se află pe locul şapte printre principalii investitori din Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării