main logo
1444

Președintele raionului Căușeni, demis de consilieri de la PAS-PLDM-PCRM

Nicolae Gorban a fost demis din funcția de președinte a raionului Căușeni. Partidul Democrat dezaprobă și condamnă decizia unui grup de consilieri din Consiliului raional Căușeni privind abrogarea deciziei din 2019.

Președintele raionului Căușeni, demis de consilieri de la PAS-PLDM-PCRM

 În acest context, formațiunea cere Cancelariei de Stat (Oficiul Teritorial al Căușeni), Procuraturii raionale, IP Căușeni, să verifice minuțios circumstanțele și legalitatea aprobării deciziilor Consiliului Raional Căușeni din 18 noiembrie 2022 și să revină în albia prevederilor constituționale și legale, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Constatăm cu îngrijorare caracterul abuziv și ilegal al acțiunilor întreprinse de noua majoritate de conjunctură „PAS-PLDM-PCRM”, prin aprobarea acestei decizii fiind încălcate cu bună știință cerințele privind modul de revocare înainte de termen a mandatului de președinte de raion – cu două treimi din numărul consilierilor aleși (art.50 alin.(1) din Legea 436/2006), precum și o multitudine de alte norme legale și proceduri.

Totodată, aprobarea în aceeași zi, la o diferență de câteva minute, a unei alte decizii, prin care este numită în funcția de președinte de raion o altă persoană, din partea noii majorități, demonstrează intenția vădită a acestei majorități de încălcare a Constituției, a legislației în vigoare a Republicii Moldova și a drepturilor individuale ale persoanei, periclitând bunul mers al administrării raionului Căușeni”, se arată în comunicatul emis de PD.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării